Není-li to nemožné. Životní příběh sira Nicholase Wintona přehled

Není-li to nemožné. Životní příběh sira Nicholase Wintona
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235387/mid_neni-li-to-nemozne-zivotni-pribeh-s-235387.jpg 4 70 70

Na světě je dnes přes 6000 lidí, kteří za svůj život vděčí Nicholasi Wintonovi – jsou to potomci dětí, jež sir Nicholas v roce 1939 zachránil z nacisty okupovaného Československa. Co tehdy motivovalo mladého anglického makléře, aby se pustil do podobného monumentálního úkolu? Na tuto otázku a na mnohé další s ní spojené hledá odpověď Wintonova dcera Barbara. Její působivá, osobně laděná kniha čerpá z historických dokumentů i otcových vzpomínek a ukazuje, kým sir Nicholas – jenž se letos dožívá neuvěřitelných 105 let – byl a je a jak došel ke svému životnímu heslu: „Není-li to nemožné, musí existovat způsob, jak to udělat.“... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

If It´s Not Impossible: The Life of Sir Nicholas Winton


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Není-li to nemožné. Životní příběh sira Nicholase Wintona. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (23)

Madelisi
14.09.2024 4 z 5

Sir Nicholas Winton byl neuvěřitelný člověk, zvlášť když si uvědomíme, že záchrana stovek dětí byla pouze jedna epizoda z jeho života. Jeho další válečná činnost vůbec nezaostává. Číst o takové osobě v románu, tak ho zhodnotím jako nerealistický.

Knihu o svém otci Nicholasovi napsala jeho dcera Barbara. Ona nejznámější kapitola o záchráně dětí je hned na začátku. Poté se v každé z následujících kapitol dozvíme část Nickyho života od dětství a jak se Nickymu a jeho ženě změnil život po odvysílání pořadu Thats Life.

Tato jasná struktura je porušena zhruba v období, kdy odešel Nicky do důchodu. V této části je kniha již spíše tematická a mně osobně se hůře četla.

Co na knize obdivuji, je skutečnost, že je na každé stránce se najde zajímavá informace.
Souhlasím s Nickyho filozofií - Jestli něco není nemožné, musí být způsob, jak to udělat. Citát jak z módních motivačních knih, ale zde ho vidíme nenásilně zasazený do źivota jednoho pozoruhodného člověka.

Klaton
29.08.2024 4 z 5

V knize jsem čekala víc o transportech, ale i přes to je kniha moc zajímavá. Dozvime se o životě Nicholase, at uz o jeho dospivani i dospelem životě. A když mi trvalo dlouho se začít kniha stoji za to


Bastien581
12.07.2024 5 z 5

Dojemné a silné v každém řádku. O pravdivém velkém člověku, který pochopil, co je život a co je důležité. Nejdojemnější kniha, jakou znám.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Není-li to nemožné. Životní příběh sira Nicholase Wintona v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených97x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených13x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst103x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech1x