Pekingský rozparovač přehled

Pekingský rozparovač
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535741/bmid_pekingsky-rozparovac-660ff96cd9fae.jpg 4 331 331

Čínské thrillery série

Odpověď se stejně jako ďábel vždycky skrývá v detailech. Mej Jüan a strýc I-fuo Jeho vzorem je očividně nikdy nedopadený londýnský sériový vrah Jack Rozparovač. Podle Li Jena, velitele pekingského policejního oddělení závažných trestných činů, není jen šílený, ale bohužel také velmi inteligentní. Všechny ty mladé dívky, které doposud uškrtil a rozřezal, měly inzeráty v časopisech, a to včetně kontaktních údajů – on sám však žádnou dohledatelnou virtuální stopu nezanechal. S každou další mrtvou prostitutkou roste ve vyšetřovateli pocit selhání. Nakonec je to jeho partnerka, patoložka Margaret Campbellová, toho času na mateřské, kdo učiní šokující nález, který snad policii pomůže dostat se tajemnému hrdlořezovi na stopu Bylo by na čase, protože kromě dalších těl, jejichž nálezy od sebe dělí už jen pouhé dny, veřejnosti, médií a nadřízených na Li Jena tlačí prostřednictvím osobních dopisů dokonce i samotný vrah a jeho život i kariéra se začínají nezadržitelně rozpadat. Musí to konečně zastavit Šestý a závěrečný „velký“ díl série čínských thrillerů (příběh bude pokračovat v povídce Svatba duchů).... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Chinese Whispers, 2004

Interpreti: Jana Plodková , Martin Myšička

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pekingský rozparovač. Přihlašte se a napište ho.

Ramiel
07.10.2024 3 z 5

Prvních cca 300 stran to byl vcelku slušný detektivní příběh. I když tam pořád bylo pár nelogických věcí, nad kterými jsem se pozastavil, dalo se nad nimi přivřít oči. Ale pak se to bohužel zase zvrhlo. Konec byl z mého pohledu uspěchaný a chování postav úplně mimo mé chápání.

Sančez
07.09.2024 5 z 5

Prostě skvělé opět jsem poslouchala jako audioknihu. Tahle série mne naprosto nadchla, bylo to skvostné poslouchání a je mi líto, že už se blíží poslední kratičký díl. Li Jen a Margaret mi budou chybět tyhle dva jsem si velice oblíbila. Musím smeknout před spisovatelovou nápaditostí.

sgjoli
25.08.2024 2 z 5

Tak jsem se konečně dostala k závěru téhle série čínských thrillerů a musím říct, že na to, jak jsem si zpočátku tuhle sérii užívala, tak tenhle poslední díl pro mne docela dost trápení.
Hodně pro mne dělalo to jiskření mezi čínským detektivem Li Jenem a americkou patoložkou Margaret. První tři díly jsem si v tomto duchu moc užívala, ale přišlo mi, že od čtvrtého dílo to pro mne začínalo ztrácet na půvabu, protože to podle mne postupně začínalo ztrácet ten náboj vyvěrající z těch nedorozumění mezi americkým a čínským způsobem života. Tím pro mne byla celá ta série odlišná od jiných thrillerových příběhů. Najednou ten thriller pro mne začínal být "jedním z mnoha".
Výsledkem tak bylo, že jsem v této knize často přeskakovala a už jsem si ten příběh neuměla tolik užít. Četla jsem spíš ze setrvačnosti, abych měla celou sérii konečně ukončenou - být to samostatný román, asi nedočtu.
Nakonec teda 2 hvězdy a pro mne je to teda nejslabší díl série. Jsem ráda, že mám tu sérii konečně dočtenou...

10 nejprodávanějších eknih (říjen)

05.11.2019

Knižní novinky (41. týden)

06.10.2019

Kniha Pekingský rozparovač v seznamech