Podíl viny přehled
Veronika Martinková
Vítková & Winkler série
1. díl >
Studentka Aneta Valová zastřelila v domě svých rodičů mladíka. Obhajuje se tím, že se jednalo o nehodu. Osobu, která vnikla do domu, údajně neviděla. A zbraň, kterou chtěla použít pouze na zastrašení domnělého lupiče, neměla vystřelit. Přesto po incidentu zůstává na místě mrtvola souseda. Aneta se po činu začíná odcizovat rodině i přátelům a většinu času tráví úvahami nad tím, jak bude vypadat její budoucnost. Uvěří soud tvrzení, že se jednalo pouze o nešťastnou náhodu? Nebo bude odsouzena za zabití? Nebo rovnou vraždu? Složitého případu se ujímá kapitánka Hana Vítková.... celý text
Detektivky, krimi Literatura česká
Vydáno: 2023 , Audioteka , MOBA (Moravská bastei)Interpreti: Zbyšek Horák , Lucie Kožinová , Anna Kratochvílová
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podíl viny. Přihlašte se a napište ho.
Nejprve jsem si přečetla třetí díl série (nominovaný na cenu Magnesia Litera) a protože se mi kniha moc líbila, pustila jsem se hned do zbylých dílů.
Podíl viny je trochu jiný (i jinak koncipovaný) než Vina a trest. Není psáno z pohledu Hany a Davida, ale z pohledu Hany a Anety, což je studentka podezřelá z vraždy. Během celého příběhu nechává Aneta čtenáře na pochybách, zda čin skutečně spáchala. Nejedná se o klasickou detektivku, je to hodně psychologické. Mně se to líbilo hodně.
Půjdu proti proudu a plně souhlasím s komentářem kapp66
320 str. irelevantního balastu a jsme tam, kde na začátku.
Následuje prolog, kt. je tak nelogický, že je to až směšné. Už jen ten sešit… vlezli byste cizím lidem do baráku, když nejdou otevřít - kvůli sešitu?
No, nikdo. A když děláte prasárny, tak si zamknete, žejo… mě to akorát vytáčí.
Hlavně vůbec není šokující.
Psáno školní slohovou češtinou, chybí tomu lehkost a profesionalita.
Hlavní hrdinové mi vůbec nepřirostli k srdci a místo detektivky se babráme v jejich ne nijak okouzlujícím nitru.
Nesouhlasím s tím, když někdo bere spravedlnost do vlastních rukou a zůstane sám nepotrestán. Nemůžeme střílet lidi na potkání jen proto, že se nám nelíbí jejich chování.
A myslet si, že děláme dobře.
Do dalšího dílu se mi vůbec nechce, ten má stran 410 :-/
Jo, a bytostně nesnáším střídání postav, to ale píšu pokaždé, takže nic nového :-))
Nahlédněte do mysli vyšetřovatelů nejzávažnějších kriminálních zločinů
10.05.2023
Kniha Podíl viny v seznamech
2022 | Podíl viny |
2023 | Vina a trest |
2023 | Odsouzen k smrti |
2023 | Živá minulost |
2024 | Mrtvá budoucnost |
Už dlouho jsem se chystala přečíst autorku a trošičku bych měla připomínky, ale opravdu maličkosti...
Psychologické romány mám ráda, určitě se těším na další díl