Principy králíčka Sameťáčka přehled
Toni Raiten-D´Antonio
Cesta ke svobodě: Moudrosti oblíbeného králíčka. Kniha Principy králíčka Sameťáčka je průvodce, který vám pomůže stát se skutečnými – být skutečně samisebou, věrni svým nadějím a tužbám, upřímní k lidem, které milujete, i k ostatním. S pomocí jednoduché moudrosti klasického dětského příběhu nás tato kniha vyzývá, abychom se vyvlékli z pout kultury objektů a rozpomněli se na věci, které z nás činí jedinečné, šťastné a láskyhodné osobnosti. A odhaluje nám, stejně jako odhaloval králíček Sameťáček v nestárnoucím příběhu Margery Williamsové, že být skutečný je proces, občas zastrašující a někdy bolestný, ale nakonec mnohem přínosnější, než jsme si kdy dokázali představit.... celý text
Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2016 , PragmaOriginální název:
The velveteen principles, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Principy králíčka Sameťáčka. Přihlašte se a napište ho.
Ze začátku jsem měla s knihou velký problém. Kniha je totiž vystavěna na pohádce o králíčkovi, ze které se vyvozují ponaučení. Každé druhé slovo je: opravdový, skutečný, králíček. Na druhou stranu některé věci (cvičení) mi trošku pomohly, abych lépe pochopila sama sebe.
Kniha Principy králíčka Sameťáčka v seznamech
Knížku jsem četla díky výzvě. Jedna z motivačních, ale z těch, co řadím mezi lepší. Kdyby si z toho pár lidí vzalo jen to, že mají zůstat jedineční a nezařazovat se do stáda, bylo by na svět lépe. Nemám ráda lidi, co si hrají na dokonalé.