Tanečník přehled
Jeffery Deaver
Případy Lincolna Rhyma série
Geniální kriminalista Lincoln Rhyme a mladá policistka Amélie Sachsová, kteří se čtenářům poprvé představili v bestselleru Sběratel kostí, řeší další zapeklitý případ: během pětačtyřiceti hodin musejí vypátrat profesionálního vraha, přezdívaného Tanečník. Tanečník má v této lhůtě zlikvidovat tři nepohodlné svědky v případu vlivného obchodníka se zbraněmi a již od prvního okamžiku nenechává nikoho na pochybách, že si důvtipem a inteligencí nezadá s Rhymem. Mezi oběma muži se na dálku rozpoutá nelítostná psychologická válka, plná zvratů a úskoků, která se neobejde bez těžkých ztrát na životech. Nervy drásající příběh dává nahlédnout do zákulisí americké policejní praxe a zároveň je brilantní sondou do duševního světa chladnokrevného zabijáka.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 1999 , DominoOriginální název:
The Coffin Dancer, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tanečník. Přihlašte se a napište ho.

Zpětně hodnotím jako nejlepší díl série. Spousta akce, zajímavý záporák, parádní zápletka.

Pokračujeme v krasojízdě, aka po doposlechnutí audio podoby 1. dílu jsem se hned pustila do pokračování této série. A opět z mé strany spokojenost.
Můj původní komentář stále platí (byť díky audioknize jsem neměla problém se zaposlouchat už od začátku). Je to svižné, napínavé, akční a i tentokrát mne Deaver převezl. Úplně jsem na ty zvraty na konci knihy zapomněla, takže jsem opět valila oči, s čím to pan autor přišel. Takže za mne pecka.
Pro duo Rhyme-Sachsová mám jednoduše slabost, takže to jiskření mezi nimi na mne platilo i tentokrát. A jo, Rhyme je prostě uhrančivej, nemůžu si pomoct. Ta jeho povaha mne prostě baví.
V komentáři u předchozí knihy jsem opomněla, tak to napravím aspoň tady - musím říct, že Jan Vondráček jakožto narátor, který tuto sérii v audio podobě namlouvá, odvádí skvělou práci. Hrozně dobře se to poslouchá, já jsem nadšená!
Původní komentář:
Zpočátku jsem se do knihy vůbec nedokázala začíst, trápila jsem se. Jako by to bylo na mne příliš kostrbaté nebo co. Ale pak se to po nějakých 60-70 stranách konečně rozjelo a já zbytkem knihy celkem prosvištěla. A ten konec mi ty počáteční potíže vskutku vynahradil, protože tam bylo takových zvratů, že jsem jen zírala s vyvalenýma očima. Deaver mne očividně už zase převezl!
Pro mne tato série zatím hodně stojí na hlavních postavách. Rhyme je i přes svou morousovitou povahu naprosto uhrančivej chlap - jako postava mne děsně baví. A baví mne i to jiskření mezi ním a Amélií. Spojení drsného vyšetřovatele a okouzlující kolegyně, která mu pomáhá, je možná klišoidním motivem, který se v detektivkách/thrillerech objevuje často, ale zrovna tady se mi to dost líbí.
Pravda, první díl série Sběratel kostí se mi líbil o trochu více, proto dneska ubírám jednu hvězdu, ale i tak byl Tanečník hodně svižným čtením, které jsem si nakonec užila.
Zajatkyně, Převozník a další knižní novinky (12. týden)
17.03.2024
Kniha Tanečník v seznamech
v Přečtených | 3 004x |
v Mé knihovně | 773x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2014 | ![]() |
1999 | ![]() |
2016 | ![]() |
2019 | ![]() |
2000 | ![]() |
Audiokniha
Druhý díl této série je opět skvělý. O to větší zážitek díky přednesu pana Vondráčka. Napínavé a trochu romantické. Není co dodat: doporučuji