Prokletá Mimzie přehled
Tess M. Puffrová
Asi každý slyšel o krvavých čarodějnických procesech v Salemu, ale jen málokdo zná legendu o čarodějnici a čaroději z New Jersey, kteří roku 1730 utekli do Hillock Woods, maloměsta, kde v ně věří dodnes. Šestnáctiletá Amy se spolu se svojí matkou stěhuje do tohoto legendami ověnčeného města začít nový život s novou rodinou. Tomu v cestě stojí Angelo, její budoucí nevlastní bratr, který se ji kdoví proč rozhodl nenávidět. Amy se mu snaží klidit z cesty, ale když dostane nabídku přidat se k partě youtuberů, kteří chtějí točit záhady kolem tajemného domu v lesích, nemůže se mu dál vyhýbat. Angelo je totiž jedním z nich. Z Amy se tak stává terč posměchů a podrazů, zatímco se snaží přijít na kloub záhadnému vytí z lesů, tajemným pentagramům a mrtvým zvířatům, které se v Hillock Woods objevují. V čarodějnice nikdy dřív nevěřila, ale možná nastal čas tohle své přesvědčení přehodnotit.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletá Mimzie. Přihlašte se a napište ho.
Ideálně mrazivá kniha na podzim, má v sobě tajemství, je napínavá a místy děsivá.
Musím říct, že autorka mě opět nezklamala, protože stejně jako knihy, které jsem od ní již četla, tak ani tahle nepostrádala čtivost. Prostředí i téma se mi velmi líbily – malé městečko, které má čarodějnickou historii a lidé si předávají strašidelné historky.
Mezi hlavní postavy patří Amy, která se s maminkou stěhuje do tohoto městečka. A bad boy Angelo, který v momentě, kdy zjistí, že Amy se stěhuje k nim do domu a bude jeho „sestřičkou“, se začne chovat jako pitomec, a to nejen k Amy, ale i k její matce. Strašně se mi líbil vztah, který mezi sebou měla Amy s mamkou. Amy se občas chovala trochu nelogicky, ale na druhou stranu, kdo se choval logicky v 16? A i když se hodně snažila, tak pro své nové kamarádky byla přítelkyně na baterky. Co se mi líbilo, byl dopis, který nakonec napsala Al. U Angela byl skvělý vztah s jeho mladším bratříčkem a když začal odhalovat své vysvavěné zdi, tak se z něj stal celkem sympaťák.
Kromě romantické linky sledujeme i linku záhadnou, kdy se parta puberťáků rozhodne zjistit záhadu o „strašidelném domě“ a všechno to vypadá jako super sranda, ale začnou se dít podivné věci. Rozuzlení jsem nečekala a překvapilo mě, i když jsem si představovala jiný konec. I přesto vyústění příběhu bylo zajímavé a napínavé.
Kniha je řazena do YA, takže bych ji doporučila mladším čtenářům, kteří s tímto žánrem začínají. Já jsem si knihu užila a přečetla jsem ji za jeden večer.
3.5/5
(SPOILER)
Prokletá Mimzie je ideální knihou na toto podzimní dušičkové období. Po dočtení jsem ještě přemýšlela, jak ji mám hodnotit, abych byla co nejvíce objektivní. A asi první, co bych tedy měla napsat, že nejsem cílová skupina. Být o 5-6 let mladší, pravděpodobně by mi kniha sedla víc. Ale rozhodně přečtení nelituji!
Začnu pozitivně.
Amy neboli Mimzie je vcelku sympatická hrdinka. Nemá to jednoduché, s maminkou se totiž stěhuje do nového města k nové rodině. Naštěstí pro ni ale není žádný problém se hned začlenit. Obdivuju! S maminkou má krásný vztah, který by mohl leckdo závidět.
Líbila se mi ta mystery linka, autorce se povedlo vytvořit fajn atmosféru. Ne nijak extra strašidelnou, ale takovou, že vás udrží ve střehu. Malé městečko, kde kolují legendy o čarodějnicích a nechybí i dům, ve kterém straší. Při čtení se mi v hlavě honily otázky, zda je tu opravdu nějaké nadpřirozeno a nebo je za tím vším člověk? Závěrečné rozuzlení mi přišlo smutné...
A teď k tomu, co se mi nelíbilo. Bohužel je to nečekaně romantická linka.
Angelo je zkrátka bad boy, letí na něj všechny holky a on je střídá jako ponožky. Tento typ hrdinů preferuji, to kouzlo tkví v tom, že i když se chovají jako kr*téni, stejně je nejde nemilovat. Jenže tento pocit jsem u Angela neměla. Snad až vážně ke konci.
Máme tu jakýsi milostný čtyřúhelník, problémy v komunikaci, části přitažené za vlasy a mě to nebavilo. :(
Suma sumárum, knihu bych doporučila mladším čtenářkám a hodnotím 3,5*/5*
Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)
22.10.2023
Kniha Prokletá Mimzie v seznamech
2020 | Zatracená láska |
2022 | Zlomená láska |
2023 | Propast mezi námi |
2022 | Ztracená láska |
2024 | Zvrhlá hra |
Jedním slovem oddechovka, nic z čeho bych si sedla na zadek.
Podle obalu knížky jsem čekala trosku něco jiného. Bála jsem se, že se budu bát, ano já strachoprd. A vlastně jsem se ani bát nestihla. Je to mé první setkání s autorkou a určitě ne, poslední . Jsem zvědavá na její další knihy.
Amy, neboli Mimzie se přestěhuje se svou matku do města. Její maminka je zároveň její nejlepší kamarádka. Oceňovala jsem, jak se snažila, aby byla šťastná.
Záhadný kluk z benzinky, kdo by to asi mohl být?
V knize najdete duchařinu, od nepřátelství k lásce. Jednoho nafoukaného
bad boye, jménem Angelo, který naneštěstí brzy roztaje. Ovšem bylo nemálo okamžiků, kdy bych ho nakopala vy víte kam.
Ukázku toho, jak není dobré všem ihned věřit. Amy byla na můj vkus až přehnaně důvěřivá. Což se jí záhy nevyplatilo.
Abych řekla pravdu, v polovině knížky jsem se už trošku nudila, pořád to bylo o tom samém, spoustu obviňováni a žádná akce. Závěr knihy je předvídatelný, ale protože chcete vědět co a ja, tak vás to nutí číst dál a dál. Ke konci je kniha nabytá akcí a já jen nevěřícně koukala. Děkuji holkám za debatu ve společném čtení.
Hodnotím jako průměrnou knihu s troškou duchařiny.
Hodnocení: 3/5