Aphra / Citadela hrůzy přehled

Aphra / Citadela hrůzy
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422991/bmid_star-wars-aphra-citadela-hruzy-NCT-422991.jpg 4 58 58

Star Wars - Aphra série

1. díl >

Star Wars (2015) série

5. díl

Doktorka Aphra jen o vlásek unikne trestu z rukou Dartha Vadera. Tuší, že pokud se Vader někdy dozví o tom, že přežila, bude ji pronásledovat až na samý konec galaxie. Pro tuto chvíli se však může vrátit k tomu, co dělá nejlépe, a vydá se s droidy Nulákem a BT1 na výpravu za vzácnými artefakty. Musí konec konců z něčeho zaplatit své dluhy. Vše záleží na tom, zda se jí podaří zůstat krok před Impériem, lovci odměn… a téměř všemi obyvateli galaxie! Aphra osloví Luka Skywalkera s nabídkou, která se neodmítá, a zavede ho na vzácné shromáždění v srdci nechvalně proslulé Citadely hrůzy. Najde zde však Luke to, co hledá? Nebo i s Aphrou padnou za oběť královně citadely? A když tato dvojice vstoupí do doupěte nejmocnějších, nejuzavřenějších a nejnebezpečnějších žen v galaxii, budou jim Han s Leiou nablízku?... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)
Originální název:

Doctor Aphra / The Screaming Citadel, 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Aphra / Citadela hrůzy. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (10)

Norri
26.01.2024 5 z 5

Kdysi dávno v jedné předaleké galaxii se jedna doktorka archeologie nečekaně vydala na výpravu do chrámu zapomenutého řadu. Se svým otcem archeologem. S fašisty v zádech. Jestli vám to připomíná Indianu Jonese a poslední křížovou výpravu, tak to musí být podoba čistě náhodná. Obličej Indyho v této povídce s názvem Aphra nenajdete. Ten je až v té druhé. Je to zábavné a děj skvěle šlape. Nechybí ani oba zabijáčtí droidi a Černý Krrsantan, u kterého občas zapomínám, že to není Chewbacca. Na kresbě spolupracovali tři výtvarníci a rozdíly v jejich kresbě jsou minimální. Přinejmenším mě jejich přechody nebily do očí. Navíc mi kresba silně připomínala Ú.P.V.O., což jsem tady vnímal silně pozitivně. Aphra se zkrátka povedla.

Druhá povídka Citadela hrůzy navazuje na tu první. Doktorka Aphra přesvědčila Luka, že to s ním myslí dobře a vzala jej do Chrámu zkázy. Možná si říkáte, že jsem už trapný, s tím Indym, ale počkejte až uvidíte ovládaného a zlého Hana Sola Citadela hrůzy má pěknou atmosféru, která by se popravdě mohla přirovnat k atmosféře v Chrámu zkázy. Celý příběh pak docela pěkně vyvrcholí laserovou přestřelkou. Problémem Citadely hrůzy jsou střídající se výtvarníci. Zatímco v první povídce byly přechody téměř neznatelné, taky je každý kousek nakreslený úplně jinak, výrazně jiným stylem a je výrazně jinak kolorovaný. Nejhorší byla kresba s fotorealistickým koloringem, protože to místy vypadalo, jako by tam někdo nalepil obličeje vystřižené z fotek. Ve výsledku to ale nebylo tak hrozné, aby to zkazilo zážitek ze čtení.

Atlantis
31.12.2023 4 z 5

Super. Aphra je na mě sice pořád zbytečně "edgy" a namachrovaná, ale ve spojení se zbytkem její posádky funguje parádně. První část je výrazně lepší, má více osobnější ráz, druhá je lehký nadprůměr. Hvězdu dolů dávám hlavně za závěr knihy, kde se na každém sešitu střídají kreslíři a když máte na jedné straně téměř realistického Luka a vedle je jeho opožděný bratr Chad (tím myslím, že je to naprosto ohavně nakreslené), tak to čtení dost ruší.


Zak66
29.10.2022 4 z 5

Velmi fajnový komiks. První příběh je vcelku dobrý a dobrodružný. Hezké rozšíření charakteru Dr. Aphry. Ale ten druhý je mnohem lepší. Už jenom tím, že tu máme Luka, Hana a Leiu, kteří v prvním příběhu nejsou, a to je znát. Obecně i děj a zápletka jsou v tomto příběhu lepší. Stále ale nic převratného. Zatím nejslabší komiks, který jsem z canonu četl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Aphra / Citadela hrůzy v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených65x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

Star Wars

Autoři knihy

Kieron Gillen
britská, 1975
Jason Aaron
americká, 1973
Skrýt reklamy