Vlčí princezna přehled

Vlčí princezna
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491508/bmid_vlci-princezna-0tP-491508.jpg 4 144 144

Sofie je na světě sama a touží být něčím výjimečná. Ale to, co ji v životě čeká, by si nepomyslela ani ve snu... Školní výlet. Zasněžené pláně Ruska. Sofie, Delphine a Mariana se náhle ocitnou samy ve vlaku uprostřed liduprázdné, mrazivé pustiny. Dočkají se však pohádkového vysvobození - princezna Anna Fjodorovna Volkonská je na saních tažených koněm odveze do svého zimního paláce, obleče do krásných šatů a připraví jim neobvyklé zážitky. Když padne noc a z okolních lesů zavyjí vlci, zjišťuje Sofie, že tajuplný zchátralý palác obsahuje nejedno tajemství, které jí je vzdáleně povědomé. Začíná pátrat ve vzpomínkách na ztracené dětství, a z toho, co nakonec objeví, jí běhá mráz po zádech. Je princezna Anna tou, za kterou se vydává? Pokud ne, kdo je skutečnou dědičkou šlechtického sídla? A proč Sofii tak přitahují ti bílí vlci? 2. vydání... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladá fronta

The Wolf Princess, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlčí princezna. Přihlašte se a napište ho.

Luciluc
včera 3.5 z 5

Hledala jsem zimní čtení, ideálně i nějakou romantiku. V seznamu knih k přečtení jsem již delší dobu měla Vlčí princeznu, a i když už dávno nejsem cílová (věková) skupina, půjčila jsem si ji k přečtení. Byla to zimní pohádka, a vlastně mi to ve finále nevadilo. Do zimy mě to přeneslo, kde může být větší zima než v Rusku. Obohatilo mě to i o pár ruských slovíček, oceňuji, že autorka přidala na konec knihy Slovníček ruských výrazů. Škoda, že hlavní hrdince Sofii nebylo o pár let více. Když jsem si přečetla, že je jí 13 let, přiznávám, že jsem chvíli přemýšlela zda pokračovat ve čtení, bála jsem se, že to bude vyloženě dětská kniha. Ale mile mě to překvapilo. Hodně jsem si oblíbila postavu Ivana Ivanoviče, i Sofiiny kamarádky Delphine a Mariana mi byly sympatické. K Dmitrijovi jsem si nestihla vytvořit vztah. Zimní palác Volkonských, princeznu Annu Fjodorovnu i zamrzlou krajinu pokrývající sníh s vlky jsem si dokázala živě představit. Mohlo to být propracovanější, to určitě, konec byl dost uspěchaný, autorka mohla dát čtenáři více nahlédnout do rodinné historie …klidně mohla příběh rozdělit na dva díly. Zhruba v polovině čtení jsem si i myslela, že má kniha pokračování. Pokud hledáte zimní nenáročné čtení a dokážete nad nějakými „nedokonalostmi“ přivřít oči, budete spokojeni.

_wejunkaa_
26.11.2024 2 z 5

Vůbec jsem nevěděla, co od knihy čekat, ale tohle pro mě byl opravdu propadák. Kdyby nebylo posledních 3 kapitol, tak si kniha neodnese víc jak jednu hvězdu, takhle dostane alespoň dvě. Bohužel mě samotný příběh vůbec neuchvátil. Možná, že když bych tohle četla o pár (tak deset) let dříve, tak bych měla jiný názor.

broskev28
20.09.2024 3 z 5

Vlčí princezna je pro mě trochu šok: čtu ji v době, kdy všechno ruské a z Ruska pocházející je opovrhované a zatracované, už jen čekám, kdy vyobcujeme ze společnosti slušných (čti liberálních) lidí i klasiky jako Gogol, Čechov a Dostojevskij, a teď tohle! Dívka toužící po nekonečných ruských pláních, po sněhu a ledu a po kráse Petrohradu; zkrátka šok.
Vzhledem k roku vydání (2012) tohle dílko prošlo redakčním schvalováním a my díky tomu máme možnost číst netypický snový příběh, který sice začíná v Anglii a jehož hrdinkami jsou tři britské studentky, ale postupně se děj přesouvá do Ruska, na zchátralý zámek knížat Volkonských (a kdo umí rusky, má malou výhodu a nemusí používat slovníček na konci knihy).
Nejsem cílovka, ale Máša, Dmitrij, Ivan i bábuška byli milí. Vzhledem k nezvyklému tématu i prostředí mi asi z paměti hned tak nezmizí, ale kdybych se s knihou minula, asi by mě to nijak netrápilo.

Kniha Vlčí princezna v seznamech