Začátek po konci přehled

Začátek po konci
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493673/bmid_zacatek-po-konci-7mG-493673.jpg 4 64 64

Smrtka Ellie série

1. díl >

Ellie zemřela, ale dostala druhou šanci. Může se stát smrtkou, pokud porazí třináct kandidátů, kteří dostali stejnou nabídku. Musí se vypořádat s neznámým světem, zradou, která ji stojí její druhý život, a s děsivým vladařem podsvětí, který jí nedá pokoj. A zdá se, že někdo nechce, aby uspěla.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Začátek po konci. Přihlašte se a napište ho.

book_loverkaa
08.11.2024 2 z 5

V této knize na vás čeká rozhodně velmi zajímavě vytvořený svět, kde se smrtky snaží pomoct duším zemřelých dostat se na druhou stranu. Celkově toto převádění duší autorka skvěle vymyslela a mně se tento její nápad s podsvětím a jeho fungováním moc líbil.

Poslední dobou narážím na hodně příběhů, kde musí hlavní hrdina porazit další postavy, aby dosáhl svého cíle. I přes to tímto konceptem stále nejsem přesycena a i tady mě jednotlivé zkoušky bavily a vždy jsem byla zvědavá na to, jak se hlavní hrdinka s úkoly popere.

Co už se mi bohužel moc nelíbilo byly celkově postavy v příběhu. Chápu, že na 290 stranách se asi nedají vypisovat charaktery všech postav do hloubky, ale mně to chybělo. Většina postav na mě působila poněkud ploše, díky čemuž jsem si ani k hlavním postavám nedokázala vytvořit žádný vztah. O vedlejších postavách ani nemluvě.

Milostná linka to tentokrát moc nezachránila. Celkově mi přišla dost zrychlená. Lehké jiskření jsem sice cítila, ale nic velkého.

Co však oceňuji je čtivost knížky. Kapitoly byly krátké a končily vždy v tom nejnapínavějším momentu, což mě nutilo číst dál. Věřte, že budete mít opravdu problém knihu odložit. V příběhu nebyla nouze o zvraty a celkově měl příběh skvělý spád.

Plusové body dávám také za velmi nápaditá a mnohdy vtipná jména postav.

Erinyie
03.07.2024 4 z 5

Zajímá vás co je po konci? A co když dostanete druhou šanci?
Nacházíte se v místnosti bez oken, na nic si nepamatujete, nevíte kde jste ani proč tu vlastně jste a co jste dělali - vlastní jméno? Tak to jste bez nároků přátelé.

Zní vám to děsivě, tak přesně takto začíná příběh naší malé Ellie.

Příběh jako takový se mi líbil, kapitoly jsou krátké a mají spád, autorka vytvořila úžasný originální svět a zakomponovala do něj vše co se dalo - drama, politikaření, nenávist, zradu chuť po pomstě a hromadu falše.

Hodně se mi líbilo to to pojetí převádění a lovení duší, obzvláště s kombinací sudiček to bylo obzvláště zajímavé.

Příběh bych hodnotila jako klasické romantasy, hodně mi to připomínalo HG nebo dvory - Black mi moc připomínal miláčka Rhyse. Postavy byly propracované ale nijak zvlášť mi ani nepřirostly k srdci nebo jsem je neměla nutkání nenávidět. Pokračování si určitě přečtu, jsem zvědavá koho naše Ellie zase vytočí.

Marry123
15.06.2024 3 z 5

Já nevím, na jednu stranu to bylo dobré, líbil se mi ten nápad, svět, zvraty. Ale něco mi tu chybělo. Něco ve stylu psaní mi nesedlo ani nemůžu říct že bych si jakoukoliv z postav nějak víc zamilovala. Black jako vladař mi přišel jako nic moc, takový meh no dobrý. Ani ta chemie mezi ním a Ellie nebyla bůh ví co. No nemyslím si že si druhý díl přečtu, ale oddechovka dobrá :)... Amen

V životě jsou jisté jen dvě věci. Smrt a osud. Každý někdy zemře. A každému se jednou vyplní jeho osud.

Kniha Začátek po konci v seznamech

Jana Jordanová
česká, 1989