22 vteřin

recenze

22 vteřin (2024) 4 z 5 / lucie.svobodova
22 vteřin

Další napínavý díl série Ženský vyšetřovací klub, který nás tentokrát zavádí na horkou mexickou hranici.

Lindsay Boxerová, odvážná seržantka, stojí před nelehkým úkolem – překazit velký obchod s drogami a zbraněmi, který by mohl mít katastrofální následky. A to není zdaleka vše, co ji trápí.

Další případ, na kterém pracuje, má daleko osobnější rozměr a těla obětí nesou varovný nápis „Promluvíš, zemřeš“, což dodává vyšetřování ještě větší napětí.

Jak je u autora zvykem, děj se rozbíhá rychlým tempem a nenechá nás vydechnout. Od prvních stran je atmosféra nabitá akcí a nebezpečím, které číhá za každým rohem.

Lindsay musí balancovat mezi svou prací a osobním životem, což jí není cizí, ale tentokrát se zdá, že je do případu zapletena víc, než by si přála.

Nejenže se ocitá v nebezpečí, ale musí se vypořádat s hrozbami, které ohrožují nejen její kariéru, ale i samotný život.

Patterson a Paetro ukazují, jak skvěle dokážou propojit akční momenty s hlubokým prožitkem hlavní hrdinky, což z Lindsay dělá nejen drsnou seržantku, ale i lidskou postavu, se kterou se dá ztotožnit.

Oceňuji krátké a dynamické kapitoly, které nás drží v napětí a nutí otáčet stránku za stránkou.
Děj má několik skvělých zvratů a kniha je velice čtivá.

Jedním z klíčových aspektů této knihy je také její sociální podtext.
Kniha se věnuje aktuálním otázkám obchodu se zbraněmi, drogovému podsvětí a problémům, které s sebou tyto aktivity nesou.

Autoři tak otevírají diskuzi o kontroverzních tématech, které se týkají nejen Spojených států, ale vlastně celého světa. Ačkoliv je příběh fiktivní, zdůrazňuje reálné hrozby a problémy, kterým čelí policie i běžní lidé.

Hlavní postava Lindsay Boxerová je ve své roli skvělá. Je silná, chytrá, a přesto zranitelná. Můžeme pozorovat její vývoj, jak bojuje nejen proti zločincům, ale i s vlastními pochybnostmi a osobními dilematy. Její lidskost a schopnost vžít se do situace ostatních z ní dělá hrdinku, která není jen „drsnou policistkou“, ale i osobou s emocemi a slabostmi.

Kniha nabízí rychlý únik do světa zločinu a napětí, který člověka udrží vzhůru dlouho do noci.

Doporučila bych ji všem, kdo mají rádi rychlé, napínavé krimi příběhy plné akce, zvratů a silných hrdinek. I když možná kniha nepřináší nic zásadně nového v rámci žánru, rozhodně dokáže vtáhnout do děje tak, že nebudete chtít přestat číst.


22 vteřin 22 vteřin James Patterson

Na horké mexické hranici se schyluje k velkému kšeftu s drogami a zbraněmi, který musí seržantka Lindsay Boxerová překazit. Starosti jí dělá i nový případ, jenž se až příliš dotýká jejích nejbližších. Na tělech obětí se objevuje s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář