Ako nebyť Obklopení idiotmi?
recenze
Obklopený idiotmi (2019) / Lucia007Chcete sa stať odborníkom v oblasti prístupu k ľuďom? Existujú rôzne spôsoby. Ten najbežnejší je preskúmať tematiku a osvojiť si základy.
V tejto knihe však dostanete oveľa viac.
Obklopený idiotmi je vtipná príručka, ktorá zmení váš spôsob komunikácie, nech je to ktokoľvek: kolega, partner(partnerka, alebo aj šéf, či otravný úradník.
Ale pozor! Nie každý, komu nerozumiete, je nevyhnutne idiot. Prelomová metóda vám pomôže konečne porozumieť ľuďom vo vašom okolí. Ba dokonca vlastným deťom a to už je čo povedať.
„Prečo je komunikácia s určitými ľuďmi bezproblémová a iní sú ako chmuľovia?“ pýta sa autor knihy Thomas Erikson. „V mladosti som sa tým veľmi netrápil, no zaujímalo ma, ako k tomu dochádza. Niektoré rozhovory prebiehali prirodzene, druhé sa ani poriadne nezačali – bez ohľadu na to, ako som sa správal. Nerozumel som tomu. Začal som teda skúšať rôzne metódy. V podobných kontextoch som sa vyjadroval rovnako a sledoval reakcie. Niekedy to zabralo a rozprúdila sa zaujímavá diskusia. Inokedy sa nestalo vôbec nič. Ľudia na mňa zízali, akoby som bol z inej planéty, a miestami som sa tak aj cítil.“
Táto kniha je škandinávsky bestseller, z ktorého sa po celom svete predalo už milión kópií. Vysvetľuje štyri základné typy ľudského správania, ktoré definujú spôsob komunikácie a vnímania ľudí okolo nás.
Červení sú dominantní a panovační.
Žltí sú sociálnejší a majú v sebe viac optimizmu.
Zelení sú zasa uvoľnení a kamarátski.
No a modrí oplývajú analytickým myslením a presnosťou.
Autor knihy Obklopený idiotmi Thomas Erikson vám naozaj vtipným spôsobom vysvetlí, ako komunikovať s každým z nich.
Okrem toho sa veľa dozviete sami o sebe, z nadhľadu spoznáte svoje silné aj slabé stránky.
Obklopený idiotmi Thomas Erikson
Ako rozumieť tým, ktorým sa rozumieť nedá. Nie každý, komu nerozumiete, je nevyhnutne idiot. Prelomová metóda vám pomôže konečne porozumieť svojmu šéfovi, kolegom či životnému partnerovi, ba dokonca vlastným deťom. Máte ... více