Arila: poslední hvězda-pro autora

recenze

Poslední hvězda (2021) 5 z 5 / david2808
Poslední hvězda

Bože! Fakt úžasná knížka. Nejprve chci poděkovat za úžasný zážitek, za slzy, za podměty k přemýšlení, za perfektně strávené hodiny a v neposlední řadě děkuju za úžasný příběh který zaujmul, pobavil, dojal a okouzlil.

Knížka je úžasná, ale vím, že nejvíc pomůže když budeš znát jak klady, tak i zápory. Nechci aby to vypadalo jako že knížku haním, to vůbec ne! Její chyby jsou tak malé, že nestojí za zmínku. Myslím si ale, že pro autora bude důležitější znát úplně všechno. Je to tedy recenze pro autora a nikoli pro čtenáře. Všem čtenářům musím knížku jen a jen doporučit, protože je fakt skvělá. Pro čtenáře jsou tady jiní co dokážou svoje pocity vyjádřit lépe než já, a já jejich pocity plně sdílím.

-Bůh je perfektně funkční, není moc overpowered ale ani není lempl, po prvním díle jsem se bál že bůh bude využit špatně ale to se nestalo, je fakt perfektně zasazený do děje a pěkně vede hlavní hrdinku a nezastiňuje jí.

-neustále skvělé nové nápady a skvělá kombinace už existujících prvků, kolikrát jsem si řekl "Jo to je přece jasný že to tak funguje, jak to, že mě to nenapadlo dřív?"

-Popisy jsou super, nechávají prostor pro představivost a zároveň popostrčí správným směrem. Jen je škoda že se popisy a obrázky neshodují, například obrázek na přebalu knížky je v knize popsán úplně jinak. Neříkám, že je jeden nebo druhý není pěkný, to vůbec ne, jen jsou to dvě jiná místa.

-Rozumím rozhodnutí dát hrdinům tváře, ale to rozbilo kolikrát moji představu a obrázky nebyli tak trefné protože je narušoval neznámí obličej.

-Je zde spooousta věcí co je nutné čtenáři vysvětlit a není nic lepšího než přirovnání. Tady jsou přirovnání opravdu trefná a vystihující ale časem mě začali urážet, když vysvětlovali základní a jednoduché věci. Navíc ke konci jich bylo opravdu hodně. Nebo možná jsem si jich více všímal, protože až příliš zjednodušovali popis.

-Všechny události jsou perfektně funkční a děj pěkně rychle teče, jako vyprávění nad táborákem. Občas jsem se omylem začetl do další kapitoly a celou jí přečet a pak byla půlnoc a já měl přečtených několik kapitol protože každá kapitola příjemně navnadí na tu další...proto je nejhorší ta poslední, protože co mám číst dál?

-Konec byl perfektní, bylo zde všechno důležité: odhalení, drama, zvrat na poslední chvíli, když vše bylo beznadějné, build-up na další díl, vysvětlení všeho podstatného a vyvolání nových otázek.

Závěrem, chci znovu poděkovat za zážitek. Knížka je úžasná, děj je promyšlený a žádná část není nudná. Je to povedená knížka a určitě jí nečtu naposledy.

Díky
David Reitinger


Poslední hvězda Poslední hvězda Radek Sterakdary Starý (p)

Výprava do fantasy světa podruhé! Z trosek pradávného Amdailu povstal nový Nurheim a zdá se, že je národ Nurů konečně v bezpečí před šílenou bohyní. Všichni ale tuší, že jde pouze o dočasné období klidu a že kdykoli může přijít b... více


Komentáře (0)

Přidat komentář