Birthday girl by Nikola

recenze

Troufalá vášeň (2024) 4 z 5 / obedova.pauza
Troufalá vášeň

“If I know you want it, too, how will I be able to resist you?

Ačkoliv je Jordan teprve devatenáct, život se s ní příliš nemazlí. Vyrostla s otcem a sestrou na parkovišti mezi přívěsy. V pronajatém bytě na stole se jí hromadí účty, které nemá jak zaplatit. Po vysoké se bude topit ve studentských půjčkách a aby měla alespoň nějaké peníze, přivydělává si v baru. Její přítel navíc nepatří k těm nejspolehlivějším, a tak se stalo, že místo aby své narozeniny trávila s ním, sedí sama v téměř prázdném kinosále.

Tam ji zaujme neznámý vcelku pohledný Pike. Ke svému překvapení však záhy zjišťuje, že onen “hezoun je otcem jejího přítele. Ten ji totiž připravil “tajnou narozeninovou oslavu, která ale skončila rvačkou ještě dřív než na ni stihla dorazit sama oslavenkyně. Pike a Jordan si tak z kina rovnou jedou společně vyzvednout Cola na policejní stanici, kde skončil. Když je následně mladý pár vyhozen z pronajatého bytu stěhuje se právě k Pikovi. Cole ale s otcem nemá dvakrát vřelé vztahy a Jordan brzy zjišťuje, že bydlet pod jednou střechou s těmihle dvěma muži nebyl zrovna nejlepší nápad...

Penelope Douglas psát prostě umí! A ano, chápu, že romance mezi mladou dívkou a chlapíkem v nejlepších letech (38) není pro každého...mně se kniha líbila a pokud je “AGE GAP něco pro vás, tak věřím, že si Birthday Girl (CZ Troufalá vášeň) oblíbíte taky.

(SPOILER ZONE ->)

Když je vám devatenáct, tak patrně nechcete své dny trávit tím, že se strachujete, abyste měli na zaplacení nájmu. Jordan ale nepochází ze zrovna “stabilní rodiny, která by ji mohla nabídnout pomocnou ruku a její přítel, ačkoliv hodný kluk, také nepatří k těm nejspolehlivějším.
Jeho zaviněním se vlastně dostala do celé téhle “šlamastiky. Teď bydlí pod jednou střechou společně s ním a jeho velice pohledným a kupodivu také stále mladým otcem.
Cole se navíc od té doby, co se k otci nastěhovali chová divně a většinu času tráví mimo domov.
“Zvláštní chování se ale záhy vysvětluje, když jej Jordan nachytá při “špásování v bazénu s jinou dívkou.
Pár se rozchází, Cole se stěhuje ke své “nové lásce a Jordan zůstává v domě sama s Pikem aka “hot daddym. Oba si však uvědomují, že ačkoliv je to k sobě táhne...jejich případný “vztah by mohl vyvolat vlnu nevole...nacházíme se totiž na malém městě a románek skoro čtyřicetiletého muže a devatenáctileté dívky tu není úplně běžným úkazem. Nehledě na to, že Pike je otcem jejího bývalého přítele.
Vzájemná přitažlivost ale nakonec zvítězí a Jordan s Pikem si spolu skutečně něco začnou. Nejsou však zrovna nenápadní, takže jejich okolí si poměrně rychle začne všímat náznaků...a nakonec celý jejich “románek vypluje na povrch.

Ačkoliv má Pike Jordan rád, uvědomuje si, že je mladá a její život je teprve na začátku...a také nechce ublížit synovi, ke kterému si stále snaží najít cestu. Jordan naopak vidí v Pikovi muže, zatím co jeho syn je ještě stále nevyzrálým chlapcem. Naše “nesourodá dvojce tak naráží na překážku v podobě věkového rozdílu, morálního dilematu a vnitřního boje se sebou samým. Je ale touha po vlastním štěstí skutečně tak sobecká?

Penelope Douglas patří k mým oblíbeným autorkám. Nepíše totiž obyčejnou “bezduchou romantiku. Svým postavám hází většinou docela “klacky pod nohy a my je pak společně s nimi přeskakujeme a doufáme ve “šťastný konec. U Birthday Girl tomu nebylo jinak...a mne se kniha opět líbila.

Více recenzí naleznete i na našem Instagramu: @obedova.pauza


Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

Když se Jordan nastěhuje k otci svého přítele, má to být jen dočasné řešení komplikované situace. Jenže Pike Lawson se jí brzy začne dostávat pod kůži. Oba vědí, že by se svým touhám neměli poddat, a snaží se s nimi bojovat. I kdy... více


Komentáře (0)

Přidat komentář