Černá je absolutní, nepropustná. Černá pohltí všechny barvy. Jestli spadnete do černé, celé vás spolkne.

recenze

Papírová labuť (2017) / a.a.candys.life
Papírová labuť

Naše hlavní hrdinka Skye Sedgewicková je tatínkova holčička a rozhodně je to rozmazlený fracek. V den jejích narozenin si vezme její Louboutinky, myslí na Jimmoho Choo, Toma Forda a Michaela Korse, pak najednou dostane u auta takovou ránu do hlavy, že si ani nestihne uvědomit, co se děje. Bohatá Skye Sedewicková je unesená.

Během jejího únosu se dozvídáme o její minulosti, a přitom s ní zažíváme velkou paniku a hrůzu, co se zrovna odehrává. Neví, proč jí unesli, neví, co se s ní stane a proč si vybrali zrovna jí. Jedniné, co Sky ví je, že její únosce má kvalitní boty, rád dělá zvuky ve stylu křup, křup a jmenuje se Damian.

Příběh se netočí jen okolo Sky, ale také okolo Damiana. Šílenec se nestane hned šílencem, všechno má své důvody. O Damianovi se tak dozvídáme co je vlastně zač a proč si vybral za oběť zrovna Sky.
Hned po otevření knihy mě příběh tak pohltil, že jsem zapomněla jít i do školy. Hned jsem se do knihy začetla a užívala si každou stránku, řádek, větu a slovo. Autorka je neuvěřitelná. Cítíte se v pasti stejně jako Sky a prožíváte s ní muka. Hlavní hrdinku jsem si oblíbila stejně, jako jsem si oblíbila i Damiana. Byla jsem trochu zvrhlá, když jsem byla v euforii z toho, jak jí ubližoval, vytrhal jí vlasy, mlátil jí, cítila jsem její bolest, ale i vzrušení. Už hned od začátku se mi líbila představa, že by ti dva mohli být spolu. Zvrácená představa, že?..

Běhen čtení prožívátě napětí i trochu té romantiky, chvílemi se můžete i dokonce rozbrečet. Autorka u mě vyhrává na plné čáře, dlouho jsem měla to nutkání číst knihu až do noci a zjistit, jak to vše dopadne, říkala jsem si, že by ta kniha vůbec nemusela skončit.

Když oponeme samotný příběh, měli bychom se podívat hlouběji a něco si z toho i odnést. Lidi si na první pohled umí udělat obrázek jeden na druhého. To ale může být klamná představa. Damian jde za pomstou, za vzpomínkou, kterou v dětství prožil, a která ho pronásleduje. Udělal si jen obrázek toho, jak to vnímal on. Opakem je zas to, že co stalo, mělo nějaký důvod, ale to už zlomený člověk plný zlosti a nenávisti nevidí.

Ten kdo má rád napětí, násilí, smutek a radost, tak si knihu určitě přečtěte, zaplaví Vás plno emocí a jen tak se od ní neodtrhnete.
Děkuji nakladatelství Moba za úžasný zážitek a určitě si ji přečtu ještě jednou!

Papírová labuť Papírová labuť Leylah Attar

Vytvoření návyku prý trvá 21 dní. Je to lež. 21 jedna dní se držela. Ale ve dvaadvacátý den by dala cokoli, aby se mohla vrhnout do sladké náruči smrti. Protože dvaadvacátý den si uvědomí, že cenou za její únik bude jistá smrt jed... více

Komentáře (0)