Český historický román

Nakladatelství: Moba
Rok vydání: 2016
Počet stran: 279
Žánr: historický román

Po několika letech jsem přečetla další knihu od českého autora, který se navíc zabývá českou historií ve svém románu Rytíři z Vřesova. Poslední kniha od autora to jistě nebude, protože se už teď těším, až se mi do rukou dostane jeho další dílo, a to pokračování rytířského románu.

Na knihu jsem narazila na stránkách google + z upozornění na nakladatelství Moba, která sdílela na tuto knihu recenzi. Stačilo si přečíst jen kousek z toho a hned jsem věděla, že mne bude kniha bavit a navíc se mi moc líbila její obálka, rytíř v černé zbroji. Bylo rozhodnuto a hned jsem si ji přidala na seznam knih, které jsem si chtěla koupit a za nějakou dobu jsem to udělala.
Knihu jsem četla až po té co si ji nejdříve přečetl manžel. Od začátku až do konce mne čtení bavilo, i když jsem měla pocit v průběhu čtení, že se nic moc neděje, ale i přesto jsem četla dál. Spisovatel dobře popsal místa, kde se děj odehrává a postavy hlavní i vedlejší vykreslil více než dobře.

Děj se odehrává ve 14.století převážně v Čechách a kouskem na ostrově Rodos. Mladičký král Jan Lucemburský přijíždí do Čech se svými rádci, aby ho korunovali. V té době ještě netuší, že jeho království okupuje loupežná banda, která zamíchá osudy mnoha lidí, hlavně dvou rodů. Jedni z Vřesova a druzí z Olšové. Jak to nakonec dopadne a kdo nakonec rozpráší loupežnou bandu se dozvíte zde.

„Pane,“ do obytné jizby vřesovské tvrze vpadl čeledín Jouza. „ Na dvoře stojí nějaký divný chlapi“. „ Neříká se na dvoře, ale na nádvoří, hlupáku, “ okřikl čeledína zeman Matěj z Vřesova. „ Jsme snad nějaká poddanská chalupa“ ?

Knihu doporučuji těm, co mají rádi české autory, knihy z českého prostředí nebo historii.

Rytíři z Vřesova Rytíři z Vřesova František Niedl

Píše se rok 1310 a do Čech přijíždí mladičký Jan Lucemburský, aby se zde ujal vlády. Země je rozpolcená. Na jedné straně přívrženci slabého Jindřicha Korutanského, na druhé straně přívrženci Jana Lucemburského, manžela Elišky Přem... více

Komentáře (0)