Chtěla bych utéct do Provence. I za tím koláčem...

recenze

Útěk do Provence (2024) 4 z 5 / Danka22
Útěk do Provence

Manželé Ollie a Del jsou vyčerpaní po marném snažení o dítě a rozhodnou se, že se odstěhují do Francie. A to přímo do Provence. Nový život není snadný a manželský pár se rozhodne zase odstěhovat nejlépe zpátky. Jenže Del se rozhodne jinak a zůstává, zatímco Ollie odjede i se svými kufry. Osamělá žena hledá způsob, jak se uživit, a především najít nový smysl života. Podaří se ji to? Najde tolik hledané štěstí?


Je to romantický román, který je ideální na léto. Teď je sice podzim, přesto pokud máte levandulovou svíčku, rozhodně si ji při čtení zapalte. Jo Thomas je autorkou knih, které lákají ženy k odpočinku i ke snění. Přiznám se, že je tohle moje první knížka od ní, přesto právě tou obálkou i příběhem mě velmi nalákala.
Trochu mi trvalo se začíst, přesto rozhodně nelituji, že jsem si ji přečetla. Del je mi velmi líto, protože snah o vysněné dítě bylo několik. Není úplně v ženských románech běžné, že se autoři zajímají o současnou problematiku – párů, kteří se snaží dnes o dítě je opravdu hodně. Touha po dítěti je skutečně silná, a čtenář drží Del palce, aby se její sen splnil. No, nechte se překvapit. Někdo to řeší pořízením pejska, někdo zase vstupem do nové rodiny… Nebudu prozrazovat dál.


Co bych možná změnila je druhé téma knížky, a to pečení dobrot. Poslední dobou jsem četla hodně románů, kde hlavní hrdinka se stane „vyhlášenou“ kuchařkou, ale je to jen můj osobní názor. Přesto se zřejmě, čtenáři, budete divit, ale já se pustila do jednoho z receptů, které v knížce na konci najdete. Jsou tři, a já si vybrala Koláč z piškotového těsta s meruňkovou marmeládou. Řekla jsem si – Dančo, proč to nezkusíš? No a světe div se, zkusila jsem to. Nedivím se, že je dobrý, zaprvé protože jsem ho dělala podle napsaného receptu, a zadruhé můj vyhlášený meruňkový džem je nezapomenutelný. Rozhodně na upečení není těžký, pokud jste začátečník, tak se toho nebojte. U pečení se vyplatí být trpělivý, pak se vám podaří úplně všechno. No už se nebudu chlubit, samochvála totiž smrdí.


Pokud si koláč budete chtít upéct, podívejte se na můj blog @danasbooks22. Najdete tam i recept na samotnou dobrotu. Džem z meruněk jsem dělala…před nějakou dobou… i tak byl výborný, což mimochodem znamená, že když se džem udělá pořádně, tak skutečně dlouho vydrží. No, není nad recepty od Dr. Oetkra.


Co říct na závěr? Je to sladké, dobré a voní to po Provence, co to je? Útěk do Provence. V klidu se posaďte a pomaličku čtěte.


Útěk do Provence Útěk do Provence Jo Thomas

Del se spolu s manželem Olliem přestěhovali na farmu v Provence, aby zde po letech marného snažení o potomka začali nový život. Ale pouhých šest týdnů poté, co do Francie dorazí, znovu nakládají stěhovací vůz. Del sleduje, jak dod... více


Komentáře (0)

Přidat komentář