Chyby

recenze

Bezohledná jízda - Guns N' Roses (2008) 4 z 5 / lazenskeoplatky
Bezohledná jízda - Guns N' Roses

Knihu jsem pořídila v roce 2011, předpokládám, že to bylo první vydání. Vážím si obětavé práce Marca Cantera pro Guns n Roses, v době, kdy členy kapely živili kamarádky-striptérky a nebylo jasné, že z toho v budoucnu něco kápne.
Fotky jsou super, ale v textu je spousta chyb. Jakoby autor neměl žádné porozumění tématu. Každý fanoušek, který se naučil anglicky z cédéček a komentářů na Youtube by to přeložil líp.
Překladatel to zřejmě bral jako rychlý prachy na hypotéku nebo to aspoň tak vypadá. Mám pocit, z překladatelova portfolia, že je znalec Punku a Guns and Roses nebyli vlastně jeho šálek čaje. Je ale vtipné, že se překladatel jmenuje "Marek Židův" a autor je Marc a Žid je doopravdy, jeho rodina vlastní restauraci Canter`s, která vaří židovské dobroty a úvodní fotka kapely je právě z oné restaurace, kde dostávala kapela od přítele Marca charitu.
Dál má web chybu v zařazení autora, týpek, který napsal "Ember posel věků" je jiný Marc Canter.

Bezohledná jízda - Guns N' Roses Bezohledná jízda - Guns N' Roses Mark Canter

Když začal mladý amatérský fotograf Marc Canter v roce 1982 dokumentovat vzestup svého nejlepšího přítele Saula Hudsona, budoucího rockového kytaristy Slashe, jen těžko si dokázal představit, že zároveň zachycuje zrození jedné z n... více

Komentáře (0)