"Čtvrtý věk: Výzvy a Vize pro Budoucnost Technologie"

recenze

Čtvrtý věk (2022) 4 z 5 / actavis
Čtvrtý věk

„Čtvrtý věk: Inteligentní roboti, myslící počítače a budoucnost lidstva“ od Byrona Reese představuje hluboký pohled na revoluční změny, které nám přináší éra umělé inteligence a robotiky. Autor argumentuje, že tato technologická éra je pro lidstvo klíčová, podobně jako předešlé milníky v historii. Kniha vybízí čtenáře k přemýšlení o filozofických otázkách spojených s umělou inteligencí a robotikou, zejména co se týče vědomí a jeho vzniku.

Reese přináší přehled o tom, jak jsme se dostali do čtvrtého věku a klade důraz na témata, která nás čekají v budoucnosti, včetně vývoje vědomí strojů, automatizace, nových forem zaměstnání, kreativních počítačů, etiky umělé inteligence a dalších. Kniha nabízí různé perspektivy a otázky, aby čtenáře vtáhl do diskuse o špičkových technologiích a jejich dopadech na lidský život.

Poslední kapitoly knihy mohou působit jako odbočka, ale celkově kniha nabízí inspirativní pohled na budoucnost, který podněcuje vnitřní dialog a přemýšlení. Doporučuje se pro ty, kteří chtějí být informováni o možném směřování budoucích technologických trendů a kdo hledají knihu, která vyvolá trvalý zájem o tato témata.

Děkuji nakladatelství ZONER Press za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Čtvrtý věk Čtvrtý věk Byron Reese

Čtvrtý věk: Inteligentní roboti, myslící počítače a budoucnost lidstva. Blížíme se k velkému obratu v historii! Díky technologickému pokroku jsme připraveni předefinovat, co znamená být člověkem. Čtvrtý věk nabízí fascinující p... více


Komentáře (0)

Přidat komentář