Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha první

recenze

Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha první (2011) 5 z 5 / kikkie
Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha první

Po SHADOWLANDU je nový ochránce Hell's Kitchen! Nemá žádné království, žádné Vibranium ani špičkovou záchrannou síť – jen zatracené klouby a vůli dokázat se v cizí zemi, kde nejdivočejší predátoři z džungle pronásledují nejnebezpečnější městskou kořist! Jmenuje se T'Challa – a po Shadowlandu si vytvoří nový život, novou identitu a naučí se, jaké to je být jiným druhem hrdiny. Ale když je Daredevil pryč, padouši se chystají hrát a nový nepřítel - Vlad The Impaler - plánuje jeho krvavý vzestup k moci. Buďte u toho, když národní autor bestsellerů a držitel Edgarovy ceny David Liss a pulp master Francesco Francavilla (Zorro, Green Hornet) vytvoří šokující novou kapitolu pro nejnebezpečnějšího muže světa! V hlavních rolích Luke Cage a Spider-Man! Pokud převyprávíte původ postavy, existuje tolik způsobů, jak to podělat, ale Frank Miller to dělá správně. Je to temný a drsný příběh doplněný brilantními uměleckými díly. Jako fanoušek Millera na tom není nic, co by se mi nelíbilo, a jako novější fanoušek Daredevila mě to nutí prozkoumat celou historii této postavy. To se mi na tomto prvním čísle líbilo. Pokud nejste Daredevil nebo dokonce fanoušek Marvelu, budete po tomto prvním čísle.

Všichni víme, kdo tato postava je, ale tahákem je to, co s ní Miller dělá. Samozřejmě se najdou lidé, kteří to nenávidí jednoduše proto, že je to nový původ pro již zavedenou postavu, ale v Millerových rukou se stává mnohem zajímavější, což je to, co se rozhodl udělat. Kdybych četl Daredevila, když jsem byl mladší, byl bych po celém Millerově běhu, ale můj úvod k této postavě byl během oblouku Mayora Fiska, což je stále zatraceně dobré místo, kde začít.

Jako první problém to pěkně nastaví. Jsou to postavy, které se cítí skutečné. V komiksech je snadné zapomenout, že můžete mít chybné postavy, které jsou produktem něčeho rozbitého. Mattův příběh vás u srdce nezahřeje, ale ani by neměl. Díky tomu se nakonec stal Daredevilem. Toto je postava, kterou všichni známe, takže pokud si s ní příliš pohráváte, jádro toho, kým je, se v retcon ztratí. Naštěstí se to zde neděje a dostáváme silný, dobře napsaný problém, který nás nutí číst dál. Toto je opravdová marvelovská klasika, která by se měla v jednotlivých vydáních vychytat jen pro obálky.

Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha první Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha první Brian Michael Bendis

Tohle jsou nová pravidla Hell’s Kitchen. V letech 1979 až 1983 předváděl Frank Miller na stránkách Daredevila hotová kouzla, zcela tohoto komiksového hrdinu předefinoval a zanechal po sobě odkaz, který neměl nikdo šanci překonat. ... více

Komentáře (0)