Delila Greenová má všechny na háku

recenze

Delila Greenová má všechny na háku (2022) 4 z 5 / EvikU.
Delila Greenová má všechny na háku

Kniha má v sobě krásný příběh dvou žen. Je ale i o minulosti, o hledání pravdy z minulosti. O přetvářce, že má Delila všechny na háku. A to jen proto, že někdy se lidé špatně pochopí. Je to kniha o tom, jaké to je si přiznat pravdu. Jak si obhájit lásku, která není zrovna běžná před kamarádkou, dcerou, před ostatními lidmi.

Moc se mi zamlouvaly i vedlejší postavy, kamarádky Claire – Iris a Astrid. Astrid se má vdávat za namyšleného chlapa a je jen na kamarádkách, aby jí vysvětlily, že se pro ní nehodí. Delila přijíždí na před svatební přípravy, aby vše zdokumentovala a udělala fotky. A jak se to vše vyvrbí a co všechno se v knize semele už si musíte přečíst sami. Já si u knihy hezky odpočinula.

Kniha je i o velkém přátelství, o vztahu k dceři a bývalému příteli, otci své dcery. Líbilo se mi, jak byl napsaný vztah matky a dcery v pubertě. Jak každá mnohdy mluví jiným jazykem.

Příběh je velmi dobře napsaný. Snad ještě nikdy jsem nečetla příběh o lásce dvou žen. Jejich vášeň jsem cítila na každé stránce, na každém pohledu, který si daly. A i když pro mě je to něco nepochopitelného, věřím, že pro tyhle páry je osvobozující, že vychází víc a víc knih s LGBT tématikou. Že je to něco normálního, za co se nemusí stydět a schovávat.

Kniha se četla moc hezky. Konec byl trochu předvídatelný, ale ničemu to nevadilo. U těchto knih s romantikou zápletkou člověk ten happy end prostě čeká.

Delila Greenová má všechny na háku Delila Greenová má všechny na háku Ashley Herring Blake

Delila má na háku všechny a všechno. Je fotografka, žije v New Yorku, postel nemá nikdy prázdnou a zoufalé vzpomínky na dětství dávno pohřbila. Jenom těch zakázek by snad mohlo být víc. Do zatraceného Bright Falls se vrátí jenom p... více

Komentáře (0)