Detektivka s promarněným potenciálem
recenze
Nestoudná zvědavost (2022) / JaneAgny19. století. Mladá dívka, o kterou již nikdo nemá zájem. Kníže, o kterého mají zájem všichni, a k tomu všemu záhadná vražda. Zní to dobře? Možná, ale to je tak asi všechno.
Na začátku musím říct, že kniha rozhodně není nejhorší, jen je zkrátka nudná. Byl tu potenciál, na dobrou detektivku z 19.století. Spojení zvídavé holčiny, co strká nos do věcí, do kterých by jako mladá neprovdaná slečna rozhodně neměla, a namyšleného knížete, který je svým způsobem okouzlující ale děsně nesnesitelný mohlo být zajímavé, humorné. Čekala jsem směs vtipu, romantiky, a záhady. Bohužel čtenář dostane rozvleklé konverzace o společensky nudných konvekcích, vedlejší postavy, které jsou na facku (teta Vera, kupříkladu), a ústřední dvojici, mezi nimiž chemie nefunguje, i když si čtenář přeje, aby fungovala.
Nevím, zda to byl záměr a autorka si nechala otevřená dvířka pro další díl, ale tento díl má pro mě promarněný potenciál. Velké plus ale je, že hlavní postava si prošla nějakou změnou a jde proti proudu.
Na závěr mohu knihu doporučit na jedno nedělní nudné dopoledne. Přečtete a zapomenete, pokud ve vás nezbudí myšlenka na druhý díl naděje, že by to tentokrát mohlo vyjít. :-)
Nestoudná zvědavost Lynn Messina
Jaké hrůzy se ukrývají v potemnělé knihovně? Šestadvacetiletá Beatrice Hyde-Clareová je příliš plachá, aby se pustila do vyšetřování podezřelé smrti jednoho z hostů panského domu v Lake Districtu. Stará panna, která je neochotně t... více