Dle mého: skvělé

recenze

Pět klíčů k Blaníku (2024) 5 z 5 / Vetro
Pět klíčů k Blaníku

Od 20ti let jsem knihy, kromě odborných a filosofických, téměř nečetl. Tato kniha změnila můj názor a začínám se vracet ke čtení.
Pět klíčů k Blaníku jsem přečetl za pár dní a to mluví samo za sebe. Velice rychle jsem přijal roli hlavního hrdiny a viděl jeho příběh jako svůj. Překvapilo mě, že jsem vnitřně prožíval život v té době, jako bych tam byl. Cítil jsem vše jako skutečné, zejména příroda a život obyčejných i neobyčejných lidí v ní mě fascinoval.
Po přečtení několika kapitol jsem se podíval do dané historie a se zájmem jsem si na internetu přečetl příběh/fakta o Svatém Václavovi a jeho bratru Boleslavovi.
Příběh obsáhl vše, co do života patří. Dospívání, přátelství, sobectví, láska, nenávist, závist a i vraždy. A také tajemno. Tady jsem podruhé na internetu zjišťoval, jak to bylo s Blanickými rytíři a kde to místo je. Určitě ty vrchy navštívím.
Tato kniha se povedla stojí za přečtení.


Pět klíčů k Blaníku Pět klíčů k Blaníku Jaroslav Tymich

Po zavraždění knížete Václava je mladý Radim poslán do bezpečí z Prahy na venkov. Zde se musí nejen naučit starat sám o sebe, najít své místo v pro něj úplně novém světě, ale také najít cestu ke svému mrzoutskému dědečkovi. Postup... více


Komentáře (0)

Přidat komentář