Dlouho očekávaná vražda

recenze

Jak vyřešit vlastní vraždu (2024) 5 z 5 / Kikina182
Jak vyřešit vlastní vraždu

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s nakladatelstvím Alpress za účelem recenze.

V šestnácti bylo Frances předpovězeno, že bude zavražděna. Všichni nad věštbou mávli rukou, až na ni. Celý život se snaží přijít na to, kdo bude jejím vrahem. Kvůli tomu se zdá svému okolí excentrická, ne-li přímo bláznivá. Jenže zhruba o šedesát let později je skutečně zavražděna. A teď je na její praneteři Annie, aby přišla na to, kdo ji zabil. A v sázce je mnohem víc než dědictví.

Autorka má krásný styl psaní, který přímo ubíhá pod rukama. Zároveň v něm ale není nouze o popisy, které perfektně dokreslují atmosféru příběhu. Navíc nechybí deníkové zápisky, které příběh skvěle doplňují a zároveň ještě podtrhují jeho čtivost.

Na příběhu se mi hrozně líbí prvek nadpřirozena, který vlastně je a není nadpřirozený. Věštba mohla být skutečná, nebo její naplnění mohlo být jen shodou náhod a snahy vidět někde věci, které tam nebyly. Tahle dvojznačnost příběhu se mi moc líbí, protože to opravdu může být tak i tak a uspokojí to vlastně jak čtenáře, kteří mají rádi kapku nadpřirozena, tak úplné skeptiky, kteří v něj nevěří.

Zápletka byla skvěle promyšlená a užila jsem si ji od začátku do konce. Bylo v ní i hodně překvapivých zvratů a většinou jsem neměla nejmenší tušení, kdo je za to či ono odpověděný. Jednu věc jsem ale uhodla, protože mi skoro od začátku přišla naprosto jasná. Ale vzhledem k tomu, že byl příběh jinak nepředvídatelný, to nevadilo.

Postavy se autorce povedly! Nejen, že byly dobře popsané, ale autorka šla skutečně do hloubky, přičemž s postupem příběhu odtajnila spoustu vrstev jednotlivých postav. Takže na konci knihy jsem vlastně měla na každou z nich úplně jiný a jasnější názor než na začátku.

Jak vyřešit vlastní vraždu je skvělá detektivka s ještě lepší atmosférou, kterou rozhodně doporučuji všemi deseti. A doufám, že u nás brzy vyjde další díl, protože bych se s hlavní hrdinkou opravdu ráda setkala u dalšího případu.


Jak vyřešit vlastní vraždu Jak vyřešit vlastní vraždu Kristen Perrin

Mladičká Frances z legrace zavítá s kamarádkami k venkovské věštkyni, kde si vyslechne zdrcující věštbu – bude zavražděna! Od té doby zasvětí celý život řešení dosud nespáchané vraždy. Všichni ji mají za blázna. Téměř o šedesát le... více


Komentáře (0)

Přidat komentář