Dokonalý hrob

recenze

Dokonalý hrob (2024) 4 z 5 / lucie.svobodova
Dokonalý hrob

Dokonalý hrob je druhým dílem série s vyšetřovatelkou Nikki Hunt od americké autorky Stacy Green.

V tomto díle Nikki vyšetřuje podezřelé úmrtí malého chlapce Kellana a jeho matky. Všichni doufali, že je Kellan naživu a že ho matka unesla, jelikož ho neměla ve své péči vzhledem k drogové minulosti. Věřila, že se to změní, ale bohužel.

Tato naděje se však rozplyne, když náhodná žena ztratí kontrolu nad svým vozidlem a havaruje poblíž dálnice. Nalezne totiž otevřený hrob se dvěmi těly. Okamžitě přivolá pomoc a Nikki ihned ví, o koho se jedná.

Dana (Kellanova matka) má pořezané ruce, takže všechny okamžitě napadne, že zabila svého syna a pak sebe.
Ale má tento případ skutečně tak jasné řešení? Situaci zkomplikuje fakt, že u místa činu byly nalezeny další otisky bot.
Tak že by to bylo úplně jinak, než se na první pohled může zdát a než si někteří lidé myslí?

Další komplikací je zjištění, že ve stejný den zmizel ještě jeden chlapec - Zach. Mohou mít tyto případy něco společného? A pokud ano, hrajeme zde o čas. Pokud již není pozdě.

Kromě týmu Nikki se zde opět setkáváme i s urputnou novinářkou Caitlin, tak jako v prvním díle série - Dívky ve sněhu - bojovala za vyřešení případu Marka, zde bojuje za to, aby Nikki převzala případ zmizení Zacha. Tento případ má totiž na starost jiný vyšetřoval, který má jasnou představu co se stalo. Dokud … to už vám neřeknu .

Máme zde nadále náhled i do osobního života Nikki, jak se vyvíjí její vztah, jestli to tak můžeme oficiálně nazvat, jak dále vychází se svým exmanželem, který k ní možná stále chová nějaké city a především se opět potkáváme s jejich dcerkou, kterou mají ve střídavé péči, ale když Nikki řeší nějaký případ a je možnost, její exmanžel si ji nechává u sebe.

Druhý díl série je bezesporu čtivý, ale musím přiznat, že první mě bavil o chlup víc. Mám pocit, že v první polovině knížky se furt mluvilo o tom stejném a pořádně se nic nedělo, přišlo mi to zbytečně rozvleklé, po polovině však přišlo pár zvratů a příběh dostal zpět grády a už se nešlo odtrhnout .

Moc se těším na další díl série!


Dokonalý hrob Dokonalý hrob Stacy Green

LED SKRÝVÁ MNOHÁ TAJEMSTVÍ. VČETNĚ TĚLA MALÉHO CHLAPCE Když je poblíž opuštěné dálnice v minnesotském Stillwateru nalezen otevřený hrob, zvláštní agentka FBI Nikki Huntová ví naprosto přesně, čí těla skrývá. První obětí je pohř... více


Komentáře (0)

Přidat komentář