Na tuto knihu jsem narazila při jedne ze svých procházek do knihkupectví. Kniha mě už svoji obálkou a hlavně anotací zaujala na první pohled. Kniha je se skládaná z dopisů, které píše hlavní hrdinka Karen. Získala si moje srdce, které rozložila na několik kousků a vtáhla do děje, kdy mě neskutečně zajímalo, jak si se svým životem, začleňováním do nove školy a hlavně smíření se smrtí své sestry povede.
Knížka začíná s tím, že hlavní hrdinka a její spolužáci dostanou za úkol ze začátku školního roku od své učitelky na angličtinu a literatury, aby napsal dopis někomu kdo zemřel. Lauren si vybírá Kurta Cobaina, známého hudebníka, který skonal stejně mladý jako její sestra May. Z toho úkolů, se však nakonec pro ni stane taková osobní terapie, kdy píše dalším a dalším osobnostem, kteří již nejsou mezi živými a ji osobně něco na jejich životě zaujalo nebo připomnělo něco z jejího života.
Kdy nám čtenářům pak již dále popisuje svůj vlastní příběh a my se prostřednictvím dopisů a jejich vzpomínek dozvídáme, jak ji minulost ovlivnila, jak hledá samu sebe a hlavně, jak se vyrovnaná se smrtí své sestry. Můžu jen dodat, že se v této knížce Lauren stala mojí hrdinkou, kdy jsem jen čekala, jak vše skončí a co se vlastně s její sestrou stalo. Kdy jsem já sama zakončila tuto knížku z dopisem, adresovaný právě této knižní postavě Lauren.

Vše začíná úkolem z anglické literatury: Napište dopis mrtvému člověku. Laurel si vybere Kurta Cobaina, kvůli své sestře, která ho zbožňovala. Zemřel mladý, stejně jako May. Brzy má Laurel notebook plný dopisů mrtvým lidem jako... více