Četli jste od autorky knížku Hra na druhou? Ne? Tak si ji přečtěte a pak se vraťte k této knížce, ať plně chápete všechny souvislosti, jedná se totiž o její volné pokračování .
Zuzka nás zavede opět do světa Nely, maminky dvou synů, která si řeší každodenní starosti, novou práci a výchovu Filipa a Matěje.
A zároveň se tak nějak vyhýbá nedávné minulosti - s kamarádkou Romanou si nějaký čas nevyměnila ani zprávu, ale především se snaží nemyslet na jejího syna, Bena.
Poposkočíme v čase o necelé dva roky od posledního setkání (a “rozloučení) a Filip s Matějem jsou na horách. Zlanaří i Nelu, aby za nimi přijela. Ale proč? Mají něco za lubem?
Na horách se totiž znovu setkává s Benem - a už asi všichni víme, že to není úplná náhoda .
Je mezi nimi stále ta jiskra? A dají tentokrát šanci svým citům?
Tato část příběhu je zaměřena především na Nelu, která se Benovi vyhýbala kvůli vlastnímu vnitřnímu boji. Co by na to asi řeklo okolí? Mít vztah s o tolik mladším mužem?
Lze milovat a být šťastný, i přes to, že to neodpovídá určitému očekávání nebo standardům okolí?
Moc se mi líbil vývoj postav, Nely a především jejich synů.
Vždy myslela především na ostatní a sebe stavila až na poslední místo. Ale je to tak správné? Nebrání sama sobě ve štěstí?
Co musím vyzdvihnout, tak vztah mezi Nelou a jejími syny. Je nádherně vykreslený, realistický a já bych si moc přála mít stejný vztah se svými dětmi .
Ben byl úžasňák už ve Hře na druhou, ale tady nám ještě více dospěl. Vyniká svou zralostí (už od minulého dílu), cílevědomostí a určitou zodpovědností.
Myslím si, že každá bychom takového “Bena v životě potřebovaly - bez ohledu na věk .
Jak to mezi nimi dopadne nyní? Najdou odvahu zaplnit svá prázdná místa, když k tomu dostali druhou šanci? Jak se k tomu postaví okolí?
Zuzka má příjemný osobitý styl psaní, který je pro mě velice čtivý.
Postavy jsou uvěřitelné, dialogy přirozené a celkově celý příběh zní, jako by ho napsal sám život.
Příběh je to krátký a i přes to plný emocí.
Nutil mě, zamyslet se nad tím, jaký vliv na nás má společnost, její očekávání a předsudky.
A co vy? Jaký máte názor na věkový rozdíl ve vztahu?
Dvě prázdná místa Zuzana Holčíková
Volné pokračování knihy Hra na druhou (Autreo, 2020). Od jejich posledního rozhovoru uplyne nějaký čas. Čas, kdy se Ben i Nela vydávají každý svou vlastní cestou. Několik následných událostí však dokáží, že všechny cesty jsou p... více