Fake

recenze

Fake (2024) 5 z 5 / ElisR1
Fake

Kniha Fake je psychothrillerem, který nejenže přečtete na posezení, ale zároveň vám vyrazí dech. Ano, v příběhu se sice nacházejí určité nelogičnosti, hlavně co se postupu vyšetřování policie týče, ale i přesto jsem z knihy neskutečně nadšená. Ale začněme od začátku.
Samotná kniha je dělená do čtyř částí, které se následně ještě dělí na kapitoly. Prolog je vyprávěný z ženského pohledu, kdy je postava obětí domácího násilí.
Následně se přesouváme k hlavní postavě příběhu, a to Patrickovi. Patrick má vyprávění rozdělené na dvě části. V té jedné nás seznamuje s aktuální situací, kdy čeká ve vyšetřovací vazbě a v druhé nám pomocí er-formy a deníkového zápisu popisuje, co se vlastně stalo, než se ocitl v situaci, ve které se aktuálně nachází. Toto vyprávění tvoří většinu knihy a musím říct, že je jeho příběh velmi čtivý, čemuž dopomáhají i krátké kapitoly a několik prázdných stránek.
Autorovi se také povedlo příběh pořádně zamotat, takže od prvních stránek si budete vybírat podezřelé, které pravděpodobně v průběhu čtení několikrát změníte a na pachatele stejně ve výsledku zůstanete jen zírat.
Arno Strobel napsal skvělý příběh, který vás chytne a nepustí, dokud nebudete mít dočteno. Jak už jsem řekla, v některých situacích si nejspíše budete klepat na čelo, ale tahle drobná chybka rozhodně nesníží váš celkový dojem z knihy.
Co se týče postav, jsou poměrně uvěřitelně napsané. Cloumají s nimi emoce, dělají chyby a mají i negativní vlastnosti. Ačkoli cenu sympatie by jen málo kdo z nich vyhrál.
Ve výsledku je Fake velmi dobře napsanou knihou, která neobsahuje hluchá místa a která reálně ukazuje, jak lehké je dnes všechno zmanipulovat a otočit tak někomu život o sto osmdesát stupňů.

Pokud hledáte psychothriller, který vás uchvátí od první stránky a čte se tak dobře, že ho odložíte až na konci, tak Fake je přesně to pravé. Navíc s tématikou moderní doby. Takže nelze jinak, než doporučit.

Recenze psaná v rámci spolupráce s nakladatelstvím Grada.


Fake Fake Arno Strobel

Patrick Dostert vede spokojený život: má dobrou práci, přátele, milující manželku. Když u dveří jeho domu nečekaně zazvoní kriminální policie, jako by se ocitl ve špatném snu. Čelí vážnému obvinění z ublížení na zdraví a únosu žen... více


Komentáře (0)

Přidat komentář