Fiškus a zpackané Vánoce

recenze

Jak Fiškus s Pettsonem zachraňovali zpackané Vánoce (2024) 5 z 5 / EvikU.
Jak Fiškus s Pettsonem zachraňovali zpackané Vánoce

Fiškus a zpackané Vánoce jsou již 11 dílem. Pro mě a dceru je to první přečtená kniha s roztomilým kocourkem Fiškusem a panem Pettsonem. Děda a kocour spolu hospodaří v malém domečku.

Přichází čas Vánoc a je potřeba spoustu věcí zařídit. Obstarat dřevo na topení, sehnat vánoční stromeček a dojet nakoupit lahůdky na štědrovečerní stůl. Vánoce na sněhu jsou krásné, ale přináší bohužel i starosti.

Děda musí odházet sníh na dvorku. Poté s kocourkem Fiškusem jedou se sáňky na větvičky. Co se ale nestane, děda na sněhu uklouzne a poraní si kotník. A už to vypadá, že budou zpackané Vánoce.

Nebude umytá podlaha, nebudou dobrůtky ani stromeček. Povede se jim nějak zachránit Vánoce?

Kniha je nádherná. Vtipná, krásné obrázky. Je to první kniha, kterou se mnou dcera dala, jak se říká na jeden zátah. Možná časem bude vzpomínat, to je ta kniha, která mně způsobila lásku ke knihám. Celou dobu komentovala obrázky, děj, smála se nahlas a já musela s ní. A my jdeme pro další díly!


Jak Fiškus s Pettsonem zachraňovali zpackané Vánoce Jak Fiškus s Pettsonem zachraňovali zpackané Vánoce Sven Nordqvist

Blíží se Vánoce a děda Pettson s kocourkem Fiškusem mají plno práce s přípravami na Štědrý den. Už je téměř všechno hotovo! Zbývá jen obstarat a nazdobit vánoční stromeček, napéct perníčky, vytrhnout podlahu a taky nakoupit vánočn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář