Gloria
recenze
Gloria (2024) / Dydy7Ak máte chuť na hororovú vianočnú jednohubku, tak sa určite pustite do Glorie. Je to moja druhá kniha od tejto dvojice autorov (prvá bola Pan Nikdo) a opäť to bolo výborné čítanie.
Ja sama mám rada knihy odohrávajúce sa cez Vianoce a dej Glorie mapuje čas počas celého decembra.
Začíname tým, ako riaditeľka detského domova príjme novú vychovávateľku Gloriu, ktorá je medzi deťmi veľmi obľúbená, ale postupom času sa nájdu aj také, ktoré si začínajú uvedomovať, že nie všetko je s ňou v kostolnom poriadku.
Kniha naberie rýchly spád, stratia sa niektoré deti, zabitý psík (to nikdy nemám v knihách rada), strašidelná mačka s nepríjemným pohľadom a podobne.
Nájde sa tu dosť vecí, ktoré sú pre silnejšie povahy, ale kniha je naozaj veľmi dobrá a rýchlo sa číta.
Je pomerne krátka, kľudne mohla mať aj viac strán.
V niektorých momentoch vyvoláva nepríjemné mrazenie a bola som veľmi zvedavá na to, kto vlastne Gloria je a odkiaľ sa zjavila. Všetko sa dozvieme a vysvetlenie bolo uspokojivé.
Odporúčam každému, kto má rád knihy na jedno posedenie a rád sa pri nich bojí. Tematikou sa hodí do prichádzajúceho času.
Ja som najskôr pôvodne plánovala, že si ju nechám, až na december, ale nevydržala som...
Ale som rada, že som ju už prečítala, lebo vám ju môžem odporučiť.
Gloria Graham Masterton
Děti z Dětského domova svatého Mikuláše si toho už ve svém životě prožily hodně. Touží po lásce, teple a porozumění. Když jednoho prosincového rána překročí práh dětského domova Gloria, nová pečovatelka, její přítomnost vypadá jak... více