Halloweenské čtení

recenze

Ti, co zemřeli (2023) 4 z 5 / JessieEx
Ti, co zemřeli

Knihu Ti, co zemřeli jsem četla opravdu dlouho, ale nakonec jsem ráda, že jsem ji teprve teď dočetla. Nedokážu si totiž představit dokonalejší halloweenské čtení...

Nejen, že se kniha na Halloween odehrává, ale je neskutečně tematická a samozřejmě děsivá, atmosféra tu hraje prim a je skvěle vykreslená!

To je taky důvod, proč jsem ji četla tak dlouho. Večer to nešlo, protože bych se po.... strachy. Takže jsem využívala každé volné chvilky za bílého dne, kterých je bohužel zoufale málo...

Ve srovnání s předchozím dílem je to sakra rozdíl. Ti, co vidí, byla sice duchařinka, ale jinak to byla více detektivka, než horor. Takový light horor, který jsem zvládala i já (a mooc se mi líbil).
U Ti, co zemřeli, autorka pořádně přitvrdila...

Zasadila děj knihy do strašidelného sídla Kerry Manor, které si na půl roku pronajme mladý manželský pár s dvouletou holčičkou. Oba jsou tak trochu umělci, ona tam chce napsat svůj první román. On miluje morbidní věci a jako každý rok chce uspořádat nezapomenutelnou halloweenskou párty. Jeden z nich se ale nedožije rána a ten druhý je dost možná posedlý démonem holčičky, která v sídle žila před mnoha lety.

No co vám budu povídat, naprostá šílenost :) Chvíli si říkáte, že je to tak trochu kýč, ale dohromady to funguje a hlavně si opravdu nedokážu představit lepší knihu na Halloween.

Samozřejmě mi tam něco nesedlo, proto jen 4*, pokud ale hledáte čtení na teď - Halloween, Dušičky, podzim...tak tohle fakt chcete :) Zvládnou i strašpytlíci!

Za recenzní výtisk mockrát děkuji Knihy Dobrovský!


Ti, co zemřeli Ti, co zemřeli J.R. Erickson

Rozsáhlé panství Kerry Manor zůstalo téměř sto let opuštěné. Ale ani to nezastavilo temné síly. Na povrch prosakují historky o prokletém domě. O násilných úmrtích, podivných zjeveních a všudypřítomném strašidelném zpěvu malé ho... více


Komentáře (0)

Přidat komentář