Havraní spolek

recenze

Havraní spolek (2024) 3 z 5 / Spuffy
Havraní spolek

Jedna ze sérii, jež mám na svém seznamu už dlouho a potěšilo mě její znovu vydání. A má tu boží ořízku

Za možnost si přečíst #recenznivytisk moc děkuji @humbook_blogeri @humbook #spoluprace #humbookblogeri

K samotnému příběhu toho mám tedy docela dost. Už od začátku to bylo velmi zmatené, orientace v dějí mi dělal docela problém. Dost tomu přispívalo i množství postav a to jak se na jednotlivých kapitolách střídaly pohledy. Možná by pomohlo dodatek v nadpisu o koho se jedná. Aby pak čtenář neluštil v textu.

Když si vezmu zápletku u jednotlivých postav, bylo to jako když tápete v mlze. Samé náznaky a nic konkrétního. Což ubíralo docela na čtivosti. Vytvářeli se tím často hluchá místa. Taková akce, kdy vlastně nejde o akci. Tu tedy naleznete až v samotném závěru.

Do té doby to bude takové křečkovo kolečko. Stále stejná cesta dokola. Hledání informací, míst, a vlastně bez velkých výsledků. Což mě vede k další části a tou je, že vlastně nějak doteď nechápu důvod jejich hledání. No možná maličko jednoho z nich. Ale na to kolik osob se za tím tajemstvím honí, to je málo. Tak snad se víc dozvíme v dalších dílech.

Postavy mi moc k srdci nepřirostly, nedokázala jsem se na ně nijak napojit. Což připisují právě tomu kruhu, ve kterém se netočil jen děj, ale i právě jednotlivé postavy. Víc z nich pak dostáváme, až v samotném závěru. Který mi přišel, takový zrychlený a nic neříkající. Je dost možné, že to bude hlavně tou rozsáhlostí série. A tak doufám, že další díly se už pořádně rozjedou. Na další díly se určitě chystám, potřebuju rozhodně odpovědi

Blue má podle věštby, zabít svoji lásku polibkem. Dokáže se ale držet dál a kdo je vlastně její životní láska? Víc asi neprozradím, to už si budete jako já muset zjistit.


Havraní spolek Havraní spolek Maggie Stiefvater

Když se narodíte do rodiny jasnovidců, nese to řadu výhod i zdrcujících břemen. Své o tom ví i šestnáctiletá Blue Sargentová – odmala jí totiž vtloukali do hlavy, že až jednou políbí svou pravou lásku, její vyvolený zemře. A tak s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář