HC Faraoni Frýštejn a aljašský démon
recenze
HC Faraoni Frýštejn a aljašský démon (2022) / vilem3624Příběh začíná příletem nové posily hokejového týmu Geryho s mezinárodními zkušenostmi z různých hokejových týmů a postupného slaďování nového člena týmu s ostatními hráči hokejového týmu HC Faraoni Frýštejn, i s místním prostředím. Jelikož vedení týmu/radnice si s Gerym nedokáží poradit poradit, tak se ho ujímá spoluhráčova rodina Švarcových, čímž vznikají nečekané, zajímavé a zábavné situace.
Celý příběh knihy je líčen z pohledu zkušeného hokejového brankáře a pracovníka pivovaru Karla Švarce, kterému je 40let a tak dokáže vyřešit ve spolupráci s ostatními postupně různorodé neočekávané situace, až dojde díky příhodám na to, jak funguje místní vedení klubu/města, čímž se následně zastane spoluhráčů a Gerymu, i Martinovi zajistí nové angažmá v jiných hokejových klubech a snaží se přijít záhadám na kloub. Záhady se hlavní postavě Švarcovi podaří vyřešit, ale je z toho zhnusený a po osobní inventuře co a jak, končí s hokejem a přichází na nové myšlenky a nový pohled na život, čímž se stává šťastnější osobností, i spokojenější se svým blízkým okolím.
Při čtení knihy se mi občas vybavili osobní příhody ze života, i když s jiným prostředím a tak jsem přemýšlel, jak nad knihou, tak i nad životem a zároveň jsem se pobavil humorem knihy. Kniha dává inspiraci a snaží se probudit v lidech odvahu, že se dá všechno nějak vyřešit, pokud člověk přestane být pasivní k životu a má osobní odvahu, vůli a iniciativu k životu, čehož si velmi cením a dávám plné hodnocení.
HC Faraoni Frýštejn a aljašský démon Josef J. Novotny
Náhradní brankář provinčního hokejového klubu HC Faraoni Karel Švarc vypráví příběh, ve kterém poklidnou hladinu nilské – pardon – pojizerské vody rozvlní příchod kontroverzní nové posily. Půjde o mexickou vlnu, která zachrání pot... více