Historická detektivka Vražedná kombinace

recenze

Vražedná kombinace (2024) 3 z 5 / veruptackova
Vražedná kombinace

Electru a její rodinu živí krádeže. Při pokusu o vykradení trezoru plného šperků je chytí. Nikoli však policie, ale členové vládní organizace, která potřebuje v zájmu vlasti přesně jejich služby.

Přiznávám, že k přečtení této historické detektivky mě nalákala povedená obálka a anotace. Cokoli totiž závání špiony a tajnými organizacemi v období druhé světové války mě obvykle baví. V případě Vražedné kombinace mě lákala i ona hlavní hrdinka, která se živí jako kasařka. A ano, tohle vše fungovalo. Tempo je možná pomalejší, jak už to u historických detektivek bývá a celý příběh působí dojmem pouze malého střípku ze skládačky. A ono to tak pravděpodobně bude, protože tohle je první díl série. Přesto bych možná dala přednost, kdyby tento příběh šel rovnou více do hloubky. Můj dojem ze čtení ale kazily hlavně překlepy, na které u knih z XYZ nejsem zvyklá. Celkově jsem ale zvědavá na pokračování, protože Vražedná kombinace otevřela několik otázek a linií příběhu, na které doufám brzy dostanu odpověď.


Vražedná kombinace Vražedná kombinace Ashley Weaver

Špioni, vražda a romantika za druhé světové války. Zjevení v žánru historických detektivek! Electru McDonnellovou ke zlodějství tak trochu dohnaly okolnosti – druhá světová válka je v Anglii v plném proudu a každý přežívá, jak ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář