Holly Black a Cassandra Clare - MĚDENÁ RUKAVICE

recenze

Měděná rukavice (2015) 5 z 5 / patricia8137
Měděná rukavice

Kniha MĚDĚNÁ RUKAVICE je druhým dielom fantasy série s názvom MAGISTÉRIUM a je určená pre deti a mládež.
Callum Hunt prežíva letné prázdniny inak ako ostatné deti. Jeho najbližším spoločníkom je vlk Pohroma posadnutý chaosom. Navyše ho otec podozrieva, že v ňom drieme zlo - že má v sebe dušu Nepriateľa smrti, Konstantina Maddena. Jedného dňa sa Pohroma stratí a pri jeho hľadaní Callum objaví miestnosť, kde je vlk zamknutý a pripútaný a prázdne lôžko s okovami. Callum pochopí, že otec ho chce zabiť a preto mu nezostáva nič iné než utiecť z domu. Dostane sa k svojej priateľke Tamare a spolu s Aaronom tam strávia posledné 2 týždne prázdnin. V Magistériu začínajú druhý, medený ročník, ktorý je pre učňov najťažší. Čakajú ich misie v neďalekom lese a plnenie rôznych úloh. To im však prekazí skutočnosť, že niekto ukradne z Kolégia Alkahest - MEDENÚ RUKAVICU, ktorá dokáže Makara zbaviť schopnosti ovládať mágiu chaosu. Pri hľadaní vinníka Call, Aaron, Tamara a Jasper upútajú pozornosť nebezpečných protivníkov a priblížia sa k ešte nebezpečnejšej pravde.
Tento fantasy príbeh radím do kategórie oddychová jednohubka. Zhltla som ho za deň, čítanie som si užila aj napriek tomu, že už dávno nepatrím do cieľovej skupiny čitateľov. Musím vyzdvihnúť, že tento diel obsahoval viac napätia a akcie, dej sa neodohrával iba v podzemnej škole, autorky poslali hlavnú trojicu hrdinov na nebezpečnú misiu mimo Magistéria. Páčilo sa mi, že sa Callum nakoniec priznal a svojim priateľom prezradil pravdu o jeho osobe, ich priateľstvo to ešte viac posilnilo. Tajomstvá Magistéria ešte nie sú ani zďaleka odhalené, a preto sa neviem dočkať, čo si pre nás autorky pripravili v treťom diele.

Měděná rukavice Měděná rukavice Holly Black

Callum Hunt má o školních prázdninách o čem přemýšlet. Šokující zjištění o své minulosti z úst nepřítele všech mágů není něco, co by se dalo jen tak hodit za hlavu, a kromě toho se musí vypořádat i s napjatým vztahem s otcem (kter... více

Komentáře (0)