Hra o duši

recenze

Hra o duši (2023) 4 z 5 / pavlina6002
Hra o duši

Jedním slovem velké Vaaaaau. Opravdu velmi povedená kniha. Jak tématem tak zpracováním se mi kniha opravdu líbila. Četla se sama. Překvapilo mě v jakém krátkém časovém rozmezí se kniha odehrává ale vůbec jí to neubírá, ba naopak. Vyprávění minulých událostí a vzpomínky lidí kteří se jen občas mihnou v příběhu jsou zásadní a běhal mi z nich mráz po zádech. Dělá to neosobního příběhu něco do čeho se vžijete a nutí Vás to přemýšlet co by jste dělali sami na jejich místech. Opravdu bych si po letech vše pamatovala? Když potkám dítě a pak vidím fotku že se ztratilo, pamatovala bych si že jsem ho potkala?
Miren nezklamala a ponořila se do nového případu celou svou duší. Její citové pohnutky příběh jen obohacují, nebylo to pro mě nic co by mi při čtení vadilo. Spíš o to lépe se dá vžít do situace a soucítit se všemi smutnými osudy hlavních postav.
Srdcervoucí příběh který nikdy nechcete zažít. A pokud by se něco stalo, modlíte se aby lidi jako Miren opravdu existovali.
Kniha je pro mě velké překvapení, vesměs druhý díl nebývá tak dobrý ale tohle je výjimka.
A ten konec? Opravdu se toho může stát tolik na tak málo stránkách?


Hra o duši Hra o duši Javier Castillo

New York, 2011. Na předměstí je objeveno ukřižované patnáctileté děvče a investigativní novinářka Miren Triggsová dostává nečekaným způsobem podivnou obálku. Uvnitř je fotka z polaroidu a na ní další dospívající dívka, svázaná a s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář