Humor seriózně: Proč je humor tajnou zbraní v profesním a osobním životě

recenze

Humor seriózně: Proč je humor tajnou zbraní v profesním a osobním životě (2022) 3 z 5 / actavis
Humor seriózně: Proč je humor tajnou zbraní v profesním a osobním životě

Knihu "Humor seriózně: Proč je humor tajnou zbraní v profesním a osobním životě" napsaly Jennifer Aaker a Naomi Bagdonas a jedná se o skvělou publikaci na téma využití humoru k vylepšení našeho života. Autorky se nezabývají pouze teoretickými aspekty humoru, ale také přináší konkrétní praktické tipy a příklady, jak ho lze využít v každodenním životě.

Vysvětlují, jaký vliv má humor na náš mozek a jak může být využit k vylepšení kreativity, produktivity a spokojenosti s prací. Dále se zaměřují na to, jak humor může být použit k budování lepších vztahů s ostatními lidmi, jak se dá použít k zvládání stresu a jak může být využit k vytvoření silnějších komunit.

Jedním z hlavních témat knihy je využití humoru v profesním prostředí. Autorky ukazují, jak humor může být využit ke zlepšení komunikace mezi kolegy, ke snížení stresu a k vytvoření lepší pracovní atmosféry. Kniha také nabízí konkrétní návody na to, jak můžeme využít humor v prezentacích a při jednání s klienty.

Dalším důležitým tématem je využití humoru v osobním životě. Autorky ukazují, jak může humor pomoci zvládat stres, zmírňovat konflikty a vytvářet silnější vztahy s ostatními lidmi. Knihu doplňují vtipné příběhy a citace od lidí, kteří využili humor k vylepšení svého života.

Jedním z nejzajímavějších prvků knihy je přístup autorek, které nejenom předkládají teoretické základy humoru, ale také přinášejí praktické tipy, jak ho lze využít v každodenním životě. Tyto tipy jsou opřeny o výzkumy a experimenty, které autorky provedly, aby dokázaly, jaký vliv má humor na naše myšlení a chování.

Celkově lze tuto knihu doporučit každému, kdo se zajímá o využití humoru ke zlepšení svého života. Aaker a Bagdonas napsaly skvělou publikaci, která je přístupná pro každého a nabízí mnoho konkrétních nápadů, jak humor využít ke svému prospěchu.

Děkuji nakladatelství ZONER Press za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Humor seriózně: Proč je humor tajnou zbraní v profesním a osobním životě Humor seriózně: Proč je humor tajnou zbraní v profesním a osobním životě Jennifer Aaker

V posledních letech zažíváme období nebývalé nejistoty a otřesů. Nikoho tedy asi nepřekvapí, že důvěra, lidský kontakt a duševní pohoda jsou na ústupu. Není to žádná legrace. Výzkumy ale ukazují, že humor a smích patří k nejcenněj... více


Komentáře (0)

Přidat komentář