Já, Smrt

RECENZE OBSAHUJE SPOILER!!!

Na památku svého zabitého dvojčete, začne Bára a její přátelé hrát hru, kterou vymyslely jako malé. Každý napíše nějaký úkol, který si následně jeden z party vytáhne. Nikdo neví, jaké úkoly se zde nachází, a také nikdo neví, kdo si jaký úkol vytáhl. Mezi úkoly se ale objeví něco, co Bára nečekala – úkol ZABÍT JULII! Ta je ale už nějakou dobu mrtvá.
Ze začátku jsem měla problém orientovat se v postavách. Každá kapitola se týkala jiné osoby, až jsem si nakonec musela na papír všechny vypsat a ke každé doplnit, co je zač. Poté vše bylo snadnější.
Většina členů party má nějaký svůj vlastní problém – matka alkoholička, nevěra bývalého partnera, otec alkoholik a násilník, vážná nemoc matky Většina tuto hru bere jako útěk nebo nový smysl žití. Pár z nich ji hrají, protože ostatní neváhali.
Díky lístku s úkolem ohledně Julie začne mít Bára podezření, že vrah jejího dvojčete je právě jeden kamarád z jejich party.

VELKÝ SPOILER: Popravdě jsem čekala zápletku ohledně dvojčat. Tušila jsem, že dvojčata se prohodila a mrtvá není Julie ale Bára, tohle se u dvojčat prostě nabízí. A také se mi to potvrdilo. Popravdě jsem ale až do konce vůbec nevěděla, kdo je vrah. A z příběhu tohoto člověka mi běhal mráz po zádech.
Sem tam jsem objevila nějakou tu chybku nebo překlep v textu, ale bylo toho pomálu.
Celkově se mi kniha moc líbila, cítila jsem napětí, strach, husí kůži při konečné pasáži. Takže to je povedený thriller.

Já, Smrt Já, Smrt Aleš Novotný

NĚKDY JSME SCHOPNI ČEHOKOLIV, ABYCHOM DOSÁHLI SPRAVEDLNOSTI… Místní gymnázium se potýká s vandalismem nebývalého rozsahu. Souvisí nějak posprejovaná zeď školy, vyplavené záchody a rozbité okno ředitelny s nedávnou brutální vraž... více

Komentáře (0)