Jak vyřešit vlastní vraždu

recenze

Jak vyřešit vlastní vraždu (2024) 5 z 5 / lucie.svobodova
Jak vyřešit vlastní vraždu

Příběh je zasazen do anglického venkova, konkrétně do malebného, ale tajemného městečka Castle Knoll.

Hlavními postavami jsou dvě ženy z různých generací, které jsou spojeny nejen rodinnými vazbami, ale i tajemstvím, které zahaluje život i smrt Frances Adams.

V roce 1965 Frances, tehdy ještě mladá dívka, šla s kamarádkami na pouť, kde jí věštkyně předpověděla tragický osud – jednoho dne bude zavražděna.

Celý život zasvětí tomu, že “vyšetřuje zločin, který se ještě nestal - svoji vlastní vraždu. Sepisuje do deníku informace o každém, kdo by mohl být jejím potencionálním vrahem. A dělá mnohé, aby informace získala.

O šedesát let později je skutečně nalezena mrtvá v jejím velkém venkovském sídle, přesně tak, jak bylo předpovězeno.

Druhou hlavní postavou je Annie Adams, její praneteř, která byla do města pozvána. Jakmile Annie dorazí na místo, po zjištění, že je Frances mrtvá, si uvědomí, že smrt nebyla náhodná. Začne pátrat po vrahovi a rozkrývat tajemství vesnice.

Rozluští tajemství a zjistí, kdo měl motiv zabít Frances? A proč se do toho tak ponořila?
Možností je totiž hned několik… a rozhodně jich není málo.

Příběh je postaven na paralelních liniích – sledujeme Francesinu minulost skrze její deníky, zatímco Annie se v současnosti potýká s hledáním vraha.

Čím více se Annie přibližuje k pravdě, tím více se možná její život ocitá v ohrožení.

Tento příběh je napínavým mixem klasické detektivky ve stylu Agathy Christie s moderními prvky a psychologickým napětím.

Zvraty v příběhu jsou chytře zakomponované a jsme často překvapeni novými odhaleními.

Kristen přináší svěží pohled na klasickou detektivku, s využitím moderních technik a chytrých zvratů.

Jedním z hlavních témat knihy je dědictví – nejen ve smyslu majetku, ale také tajemství, která se s rodinným jměním pojí.

Oba hlavní ženské charaktery jsou silně propracované, Frances i Annie jsou silné a odhodlané, přičemž jejich příběhy jsou propojeny skrze Francesiny deníky.
Román také obratně využívá prvků osudovosti, když se Frances celým životem snaží uniknout svému osudu, ale nakonec se stejně stane obětí, přesně podle předpovědi.

Styl psaní je živý, humorný a plný napětí.
Dialogy jsou jiskřivé a postavy mají hloubku a osobitost.
Annie, která přebírá štafetu vyšetřovatele, čelí nejen osobním obavám, ale i odporu vesničanů, kteří nejsou ochotni odkrýt svá tajemství.

Atmosféra anglického venkova tomu dodává to pravé “kouzlo, které mám v detektivkách ráda.

Knížka je skvělou volbou pro milovníky detektivek a napětí, kteří ocení chytrý příběh s dobře vykreslenými postavami.


Jak vyřešit vlastní vraždu Jak vyřešit vlastní vraždu Kristen Perrin

Mladičká Frances z legrace zavítá s kamarádkami k venkovské věštkyni, kde si vyslechne zdrcující věštbu – bude zavražděna! Od té doby zasvětí celý život řešení dosud nespáchané vraždy. Všichni ji mají za blázna. Téměř o šedesát le... více


Komentáře (0)

Přidat komentář