Jak vyřešit vlastní vraždu

recenze

Jak vyřešit vlastní vraždu (2024) 5 z 5 / Knihomolka97
Jak vyřešit vlastní vraždu

Kniha mě zaujala svým originálním námětem a musím říct, že zpracování je ještě lepší, než jsem čekala. Pokud hledáte čtivo na pochmurné podzimní večery, pak věřím, že tohle by mohlo být to pravé ořechové.

Šestnáctiletá Frances se s kamarádkami vydá k věštkyni, kde si vyslechne věštbu, která jí naprosto otřese. Bude totiž zavražděna! Nikdo tomu samozřejmě nevěří, ale ona od té doby už není ta stejná Frances. Celý svůj život se snaží přijít na to, kdo by mohl být jejím vrahem, až se odcizí svému okolí, které ji považuje za bláznivku. O nějakých šedesát let později je Frances nalezena mrtvá a i když na první pohled nic nenasvědčuje cizímu zavinění, brzy vyjde najevo, že byla skutečně zavražděna. Do pátrání po vrahovi se zapojí i její praneteř Annie.

V příběhu jsou dvě časové linky a obě mě bavily. Minulost, která je vyprávěna formou deníku Frances a současnost, kde sledujeme počínání Annie.
Příběh je čtivý, napínavý, zajímavý, plný tajemství, má i skvělou atmosféru.
Postupně do sebe zapadají díly skládačky a moc se mi líbilo, jakým způsobem se naplňovala ta věštba, která nejdřív nedávala vlastně moc smysl. Autorka to měla opravdu promyšlené.

Skoro každá postava něco skrývá nebo je na ní něco, co nutí čtenáře být ve středu. I já jsem do posledních stran neměla úplně jasno v mém tipu na vraha, protože mi furt něco nesedělo. Nakonec jsem se trefila jakoby částečně. Autorka dokázala pěkně zamotat hlavu.
Za mě velké doporučení, je to výborná detektivka.


Jak vyřešit vlastní vraždu Jak vyřešit vlastní vraždu Kristen Perrin

Mladičká Frances z legrace zavítá s kamarádkami k venkovské věštkyni, kde si vyslechne zdrcující věštbu – bude zavražděna! Od té doby zasvětí celý život řešení dosud nespáchané vraždy. Všichni ji mají za blázna. Téměř o šedesát le... více


Komentáře (0)

Přidat komentář