Jeho kuchyně. Jeho pravidla.
recenze
Hvězdný šéf (2019) / AirinCole Chambers je majitelem exkluzivní restaurace Knife, kterou navštěvují i ty největší celebrity z LA a protože se mu velmi daří, rozhodl se, že si otevře i další pobočku ve Vegas.
V jeho restauraci nejsou prostory pro žádné chyby, neboť je známý jako přísný a rázný šéf, který dbá na detaily. Vše se musí řídit podle jeho pravidel a nikdo si netroufá mu odmlouvat, či se na něj jen křivě podívat. To se však mění, když potká Willow, která pro něj začíná pracovat coby pomocná kuchařka.
Willow se mu dostává s každým společně stráveným časem pod kůži, neboť i ona je velmi tvrdohlavá a nebojí se mu, jako jediná, říct vlastní názory. I kdyby neměly být přívětivé, což většinu času opravdu nebyly. Přestože se neustále provokují a mají často odlišné názory, jejich vzájemnou přitažlivost ani jeden z nich nemůže popřít. Otázkou je, co je pro ně důležitější – jejich celoživotní sen, nebo láska? A tak začíná boj dvou skvělých, ale svéhlavých kuchařů v jedné společné kuchyni.
Vzhledem k tomu, že tato kniha má pouhých 196 stran, tak opravdu velmi rychle odsýpala. Řadím ji mezi příjemnou oddechovou četbu na jedno odpoledne, u které se čtenář rozhodně nudit nebude. Vzájemné popichování dvou hlavních postav ho totiž nutí se při čtení neustále usmívat.
Osvěžující novinkou pro mě bylo téma týkající se kuchařství, neboť jsem až do této chvíle žádnou jinou knížku na již zmíněné téma nečetla. Proto jsem si velmi oblíbila dialogy mezi Colem a Willow, které se týkaly vaření, různých ingrediencí a receptů na velmi zajímavá jídla.
Abych pravdu řekla, tak jsem si Willow příliš neoblíbila. Nevím proč, nedokážu na ten důvod přijít, ale prostě mi moc nesedla. Na druhou stranu jsem ale nebyla při každé scéně, když se objevila, naštvaná. Takže u ní to pro mě bylo tak půl na půl. Čeho jsem si ale u Willow užívala, byla ta její prostořekost a skvěle mířené narážky na Colea. To jsem u této kvalifikované kuchařky opravdu ocenila.
S Colem jsem soucítila především co se týče jeho zkušeností v minulosti a v příběhu mi nijak nevadil, ba naopak – ihned na začátku jsem si ho oblíbila. Byl velmi sympatický a i když vypadal, jako přísný mrzutý šéf, uvnitř byl jeho pravým opakem. Navíc při řízení takovéto úspěšné restaurace by se navenek ani jinak chovat nemohl.
Konec mi přišel velmi uspěchaný, ale to bude tím, jak je knížka kraťounká. Mohla by být aspoň o něco delší, protože si myslím, že u kuchařského tématu by se dalo vymyslet mnohem více různých zajímavých a spletitých situací. I přesto jsem si ale knížku jak se patří užila, zasmála se u ní a zlepšila si tak náladu. Hvězdného šéfa doporučuji těm, kteří mají náladu na jednoduché a úsměvné romantické čtení, u kterého se příjemně uvolní a zapomenou tak na starosti ve svém okolí. Určitě litovat nebudete :)
HODNOCENÍ: 8/10
Více zde: https://bookhunter5.wordpress.com/
Hvězdný šéf J. D. Hawkins
Cole Chambers je majitel a také šéfkuchař exkluzivní restaurace Knife v Los Angeles. Precizní, neoblomný, přísný jak k sobě, tak i ke svým kolegům. Knife je často vyhledávána celebritami a v kulinářském světě je Cole Chamber... více