Jenom nestvůra

Co když se dívka, která se celé dětství chtěla stát superhrdinkou, dozví, že je nestvůra?

Joan je napůl nestvůra, napůl člověk. Umí cestovat časem, ale musí kvůli tomu krást čas jiným lidem. Na prázdninách v Londýně si sežene perfektní práci v muzeu a zamiluje se do kluka, u kterého má pocit, že ho zná celý život, i když se teprve potkali. Jenže jako Joan není obyčejná dívka, tak ani Nick není obyčejný kluk. Je to hrdina, jehož životním posláním je zabíjet nestvůry jako je ona sama. Když se vše pokazí, Joan nezbývá nic jiného než spojit síly s Aaronem Oliverem a pokusit se napravit časovou osu.

Několikrát jsem v příběhu nevěděla na čí straně stojím a kdo je vlastně klaďas a záporák. Celá kniha je plná morálně šedých postav, které bojují za své vlastní cíle. Přidejte k tomu cestování časem, atmosféru temného Londýna, romantiku s náznakem milostného trojúhelníku (nebo spíš Véčka) a máte skvělou knihu, ve které hned od začátku není nouze o akci a napětí.

Musím přiznat, že jsem si hned zamilovala Aarona, který je sarkastický, krásný, badboy..no prostě můj typ
Naopak Nick mi nijak k srdci nepřirostl.
Joan je hrozně statečná, tvrdohlavá a pro záchranu svých blízkých by udělala cokoliv. Těším se až bude v dalších dílech poznávat svou nově objevenou schopnost.

Trochu jsem se bála že to cestování časem nebude dávat smysl, ale podle mě to mělo super pravidla a bylo to dost originální.

Konec byl pro mě docela šok, ale pořád se nemůžu rozhodnout, jestli to bylo boží nebo ne. Možná to na mě bylo trochu uspěchané, ale to je za mě asi jediné minus v téhle knize, protože jinak jsem si čtení hrozně užila.

Pokud máte rádi urban fantasy s promyšleným příběhem, tak vás Jenom nestvůra určitě nesmí minout. Zároveň je to i HumbookTip číslo 11.

Za recenzní výtisk moc děkuji @humbook #humbookblogeri.

Jenom nestvůra Jenom nestvůra Vanessa Len

Mělo to být dokonalé léto. Šestnáctiletou Joan pošlou do Londýna, aby tam strávila prázdniny s výstřední rodinou své zesnulé matky. Podaří se jí získat práci, která ji hrozně baví, a když ji ještě fakt pěkný kolega Nick pozve na r... více

Komentáře (0)