Jenom nestvůra

Tohle je skvělý fantasy svět. Líbil se mi nápad, že jsou lidé „nestvůry“. Joan je ale trošku jiná nestvůra. Ona je totiž napůl člověk. Její tatínek je člověk. Babička z maminčiny strany je nestvůra, bohužel zemře dřív, než Joan vše naučí a vysvětlí.

Joan v muzeu poznává Nicka, do kterého se zamiluje a má pocit jako by ho znala celý život. Nick je ale hrdina a zabíjí nestvůry. A tady se to celé zamotá.

Rodiny Nestvůr je hrozně moc, každá má trošku jiný dar, který umí použít. Mezi sebou se většinou nemají rádi. Shoda okolností svede Joan, její sestřenicí Ruth a Aarona dohromady. Pomáhají si, cestují časem, snaží se změnit časovou osu, aby zachránili své rodiny, které vyvraždil hrdina Nick.

Joan miluje Nicka a zároveň nenávidí. Aarona nesnáší, ale postupně zjišťují, že se také mají rádi. Na cestě časem potkávají ještě Toma. Jsou ucelený tým, ale nevědí co dál. Jak by se jim mohlo podařit zvrátit osud?

Pochopí Joan všechny souvislosti, které ji babi, když umírala naznačila? Zdá se, že jen ona může změnit časovou osu.

Kniha se čte parádně, pro toho kdo má rád fantasy je to skvělý kousek. Kdyby záleželo na mě, asi bych chtěla jiný konec a nebo pokračování. Doporučuji.

Jenom nestvůra Jenom nestvůra Vanessa Len

Mělo to být dokonalé léto. Šestnáctiletou Joan pošlou do Londýna, aby tam strávila prázdniny s výstřední rodinou své zesnulé matky. Podaří se jí získat práci, která ji hrozně baví, a když ji ještě fakt pěkný kolega Nick pozve na r... více

Komentáře (0)