Jiné místo

recenze

Jiné místo (2023) 5 z 5 / renulka16
Jiné místo

Mělo jít o pohodovou vyjížďku. Pak se ale objevila mlha...
Monika s Oliverem chtějí uniknout ruchu velkoměsta, a tak zamíří na dovolenou do penzionu v Luhačovicích. Kde jinde prohloubit rodící se vztah než na tichém místě v obklopení lesů? Po příjezdu se rozhodnou prozkoumat nejbližší okolí, a i když se schyluje k dešti a na krajinu padá hustá mlha, vydají se na kolech cyklostezkou vedoucí do Vizovic. Plánovaný výlet je krátký, pouze pár kilometrů naprosto bezpečnou trasou… Co by se tak mohlo stát?!


Přesto, že mám v knihovně paní autorky Odbočku v lesích, je toto moje první přečtená kniha a určitě se brzy musím pustit i do Odbočky.

Velmi se mi líbily krátké kapitoly, díky kterým se nedalo knihu odložit, protože příběh vás nepustí.
Z počátku jsem se dost bavila. Když Monika popisovala jejich výlet na kolech s Oliverem. Vzpomněla jsem totiž na to, když jsem před lety jela na cyklo dovolenou s mým tátou. Do určité doby jsem s Monikou fakt soucítila, protože jsem si procházela úplně tím stejným . Chuděra!

Ovšem po tom, kdy Moniku s Oliverem zastihla mlha během této výpravy, nastala skvělá temná atmosféra a potřebovala jsem vědět, co se děje a hlavní hrdince jsem situaci vůbec nepřála a hlavně nezáviděla. To, ale jaký nastal zvrat jsem opravdu nečekala a vlastně jsem neměla ani podezření, že by to mohlo být něco takového!

Kniha je vyprávěna pouze z pohledu hlavní hrdinky Moniky a autorka dokázala skvěle vykreslit její psychologický profil. Vyprávění je svižné, místy mi to přišlo i úsměvné a hlavně je to popisované fakt skvěle, jako kdyby vám ten příběh vyprávěla nejlepší kámoška.
Ale kromě tohoto pohledu najdeme v knize také zprávy z novin a jiné informace, které nechci prozrazovat, abyste nebyli ochuzeni o moment překvapení. Tyhle informace mám v knihách ráda, protože to vždy okoření četbu.

Rozhodně knihu doporučuji. Čekala jsem, že se budu alespoň trochu bát, to se nestalo, ale mrazilo ve mně to ano! Přesto se jedná o velmi zdařilé dílo a já jsem vděčná, že jsem si knihu mohla přečíst ještě před jejím vydáním v rámci spolupráce s Humbook.


Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Mělo jít o pohodovou vyjížďku. Pak se ale objevila mlha... Monika s Oliverem chtějí uniknout ruchu velkoměsta, a tak zamíří na dovolenou do penzionu v Luhačovicích. Kde jinde prohloubit rodící se vztah než na tichém místě v obkl... více


Komentáře (0)

Přidat komentář