Jiné místo - pozor na mlhu

recenze

Jiné místo (2023) 4 z 5 / Knihomolka97
Jiné místo

Od autorky jsem loni četla Odbočku v lesích, ze které jsem byla přímo nadšená. Na její novinku Jiné místo jsem se tedy moc těšila.

V příběhu máme hlavní hrdinku Moniku, která jede se svým přítelem Oliverem na výlet do Luhačovic. V den příjezdu se rozhodnou, že si vyjedou na kolech do Vizovic. Mělo se jednat o krátkou pohodovou vyjížďku, to by se ovšem nesměla objevit mlha...

Odbočka v lesích se mi líbila o něco víc, ovšem i tento příběh je zajímavý, napínavý, s nádechem tajemné atmosféry a nečekaným zvratem, který jsem nečekala!
Sice jsem si v určitých chvílích říkala, že mi tam něco úplně nepasuje, ale tohle mě teda nenapadlo. Začátek se mi zdál pomalejší, ale po chvíli se příběh naplno rozběhl.
Měla jsem i rychle přečteno, byla to taková jednohubka. Krátké kapitoly, čtivý styl vypravění, ovšem občas mě mrzelo, že něco bylo prozrazeno jakoby dopředu. Trochu to pak ztratilo na napětí.

Konec alá Pravda nebo lež mi teda zaměstnal hlavu. Autorka si se čtenáři umí pěkně pohrát. Podobné pocity jsem měla vlastně i na konci Odbočky.
4/5

A pozor! V knize dokonce najdete i QR kód na hru, díky které můžete příběh prožít na vlastní kůži.


Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Mělo jít o pohodovou vyjížďku. Pak se ale objevila mlha... Monika s Oliverem chtějí uniknout ruchu velkoměsta, a tak zamíří na dovolenou do penzionu v Luhačovicích. Kde jinde prohloubit rodící se vztah než na tichém místě v obkl... více


Komentáře (0)

Přidat komentář