![Kala Kala](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544178/bmid_kala.png?v=1725052937)
"Svět nedrží pohromadě sám od sebe, lidi dělaj rozhodnutí a svět drží kvůli nim."
"Lež funguje jenom tehdy, pokud jste přesvědčeni, že jí ostatní uvěří."
DRSNÝ THRILLER, KTERÝ LÁME SRDCE...
Tento příběh se vám vryje na dlouhou dobu do paměti. Pomalejší rozjezd má svůj význam. Autor nás pečlivě seznamuje s hlavními postavami, s vývojem a vztahy mezi nimi formou vzpomínek. Tady nešlo asi nic uspěchat. Chvíli jsem si zvykala na vzpomínkové pasáže postav, malinko mi trvalo se zorientovat, v kterém čase zrovna jsem. Příběh dostává spád až v druhé polovině. Začnou vyvstávat různá tajemství, která měla raději zůstat spát. Začínají vycházet na povrch události, které předcházely před zmizením Kaly a nebylo mi z nich dobře. Některé scény byly hodně drsné, nejsou pro slabší povahy, ale právě proto si čtenář bude tento příběh dlouho pamatovat. Jednotlivé propojení postav, nitky a vztahy mezi nimi byly velmi zajímavé.
A závěr? Věřím, že i vám vezme dech a zaryje se pod nehty a z hlavy ho jen tak nedostanete. Ještě dlouho jsem seděla a zapracovávala tuhle skvělou nálož irského thrilleru.
![Kala Kala](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544178/kala.png?v=1725052937)
V přímořské vesnici Kinlough na západním pobřeží Irska se poprvé po letech setkají tři staří přátelé. Oni – Helen, Joe a Mush – byli v létě 2003 součástí party šesti nerozlučných teenagerů, s lehkomyslnou Kalou v jejím středu. Ale... více