Kam se ztrácí Alice Sun
recenze
Kam se ztrácí Alice Sun (2024) / RastteaVelice příjemný a svižný YA příběh s prvky fantasy, detektivky a romance s přesahem sociální sondy do společnosti. Hlavní hrdinka Alice Sun je premiantka školy Airingtonu, spolu s Henrym Li jsou dlouholetí rivalové, dalo by se říci, že jsou to nepřátelé. Z důvodu sociální situace v rodině Alice bohužel hrozí, že bude muset změnit školu.
V jednom momentě Alice zjistí, že má schopnost zneviditelnění. Neví jak, ani co to ovlivňuje nebo spouští, ovšem dokáže vyhodnotit opakující se vzorec, a taky jak se cítí fyzicky, když takový stav přichází. A jelikož zoufalé situace vyžadují zoufalé činy, rozhodne se spojit síly se svým rivalem a snaží se co nejvíce zpeněžit tento svůj „dar“, aby mohla zůstat na škole, věnovat se tomu, v čem exceluje, rozvíjet své znalosti a žít tak, aby na ni rodiče mohli být hrdi.
Jenomže v rámci aktivit, na které je najímána, se dostane do situace, kdy musí vyhodnotit, jaké jsou morální důsledky takového jednoho činu. Čtenář sleduje, jakou cestu si vybere, a zda se jí podaří vybrat zatáčku nebo nenávratně spadne na dno propasti.
Kam se ztrácí Alice Sun Ann Liang
Teď mě vidíš, teď už ne. Contemporary senzace s prvky nadpřirozena. Alice Sun si na mezinárodní střední škole, na které má jako jediná prospěchové stipendium a která se jen hemží bohatými, vlivnými teenagery, vždycky připadala ne... více