![CoolMom in da house CoolMom in da house](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507781/bmid_coolmom-in-da-house-qQ1-507781.png?v=1677787162)
Po narodení detí sa život rodičov úplne zmení. Práve z tohto životného obdobia čerpá autorka
Kamila Štěpánková, ktorá je Slovenka, manžel Pepa pochádza z Českej republiky a žijú spolu
v štáte Oregon v USA. Vychovávajú tu svoje dve deti Lili a Pepíka (v knihe majú aj
pomenovanie šelmy)
CoolMom je napísaná pútavým štýlom. Pre tých, čo nie sú rodičmi a vo svojom okolí nemajú
deti, môžu niektoré formulácie vyznieť trochu drsne, ale mne sa páči, že sa autorka nevyhýbala
ani náročnejším témam. Lebo to je realita. Ako dvojnásobná mama súhlasím: „Otrok dětí se
z vás stane. Přesně tak to je. Jinak to ani nazvat nelze. Už žádné divoké večírky, žádné svobodné
sobecké rozhodování, žádný spánek nebo čas pro sebe.“ (s. 7)
Na niektorých situáciách sa od srdca zasmejete, pri iných premýšľate, že máte rovnaké problémy.
Vôbec to nie je nudná príručka, ktorá radí ako vychovať deti. Kamila s humorom a láskou píše
o svojich skúsenostiach a ja som si často povedala, že takto sa to deje aj v našej rodine.
Knihu by som poradila maminám, aby sa pri ťažkej rodičovskej práci chvíľu zastavili, overili si,
že v tom nie sú samé. A od srdca sa zasmiali. Rovnako ju odporúčam bezdetným párom, aby
zistili, čo môžu očakávať.
Každá z nás má s deťmi náročné chvíle. Ale potom príde večer a zaspáva na nás dieťa, ktoré
vyzerá ako anjelik a my sa roztopíme láskou. Zabudneme aj na to, ako sme ho doobeda zbierali
zo zeme, keď sa hodilo o zem na prechode pre chodcov. (s. 52)
S knihou som si vychutnala aj zážitky zo života v USA. Nesmiem zabudnúť ani na autorkin
básnický talent, pretože si v knihe môžete prečítať aj kreatívne básničky.
Rodičovstvo je náročné, ale zároveň Vás veľa naučí. Poplačete si, zasmejete sa a nakoniec
poviete, že bez tých svojich šeliem si už neviete predstaviť svoj život.
Kamila, veľmi pekne ďakujem za prejavenú dôveru a zaslanie knihy.
#kniznaspolupraca #coolmom
![CoolMom in da house CoolMom in da house](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507781/coolmom-in-da-house-qQ1-507781.png?v=1677787162)
CoolMom je příběh autorky knihy Kamily Štěpánkové a mapuje život matky na mateřské dovolené. Autorka vypráví o svých pocitech a dojmech z mateřství s humorem sobě vlastním, který (jak sama tvrdí) jí jediný brání v tom, aby se z to... více