Karambol
recenze
Karambol (2014) / PerlaKeď som sa dozvedela, že Enja Rúčková dokončoje novú knihu strašne som sa tešila a nevedela som sa dočkať, kedy si ju prečítam. Hneď po doručení knihy som sa do nej aj pustila a za tri hodiny som dočítala aj poslednú stranu.
Všetko sa začalo na lyžiarskom výcviku, kde sa Nika zrazila so Sebom. Potom sa Sebo objaví vždy, keď má Nika problémy. Koľko krát sa budú musieť zraziť, aby pochopili, že sa navzájom priťahujú?
Dej tejto knihy ma už od začiatku zaujal. Dobre som si vedela predstaviť zimu a lyžiarsky výcvik, keďže sama som bola tohto roku, v marci na lyžiarskom. Kniha sa skvele čítala a bolo príjemné sa v horúcom dni schladiť myšlienkami na zimu. V celej knihe mi prekážalo len Sebovo divné správanie (hlavne na začiatku)- najprv sa robí, že Niku pozná celé roky a potom sa na ňu ani nepozrie... Postavy som si dobre zapamätala ale mala som trochu zmätok v triedach a rozdelení na skupiny počas lyžiarskeho. Asi polovicu knihy som si hovorila: "Už sa konečne dajte dokopy" a čakala som na ďalší bozk. :-)
Takže...
knihe dávam hodnotenie 5 z 5. Som rada že som si túto knihu prečítala a v mojej "TOP 10 kníh" ju zaraďujem na tretie miesto. ;) Je to pohodové čítanie. Karambol odporúčam a určite by som si ho vzala aj na dovolenku k moru.
Karambol Enja Rúčková
Koľkokrát sa musia zraziť, aby pochopili, ako sa navzájom priťahujú? Nika je gymnazistka, kvintánka. Jej najväčšou ambíciou je dostať sa do redakcie školského časopisu, o chlapcov nejaký výraznejší záujem nemá. Všetko sa zmení, ... více