Když jsme ještě věřily na mořské víly – román o hledání a odpouštění

recenze

Když jsme ještě věřily na mořské víly (2021) 4 z 5 / Kizuizi
Když jsme ještě věřily na mořské víly

Kit a Josie – dvě sestry, které si byly velmi blízké. Prožily dětství v rodinné restauraci v Kalifornii, milovaly surfování, ale jinak byly každá jiná. Josie se potkala světem, mezitím co Kit studovala medicínu. A pak přišel teroristický útok na vlak, ve kterém cestovala Josie. Od té doby uběhlo už patnáct let, když Kit zahlédne Josie v televizi. Mohla by to být ona?

Na tento román mě nalákala sice krátká, ale velmi slibná anotace, a tak jsem doufala, že mě čeká velmi zajímavý příběh. Ovšem nečekala jsem, že mě až tak překvapí.

Necelých 400 stran tohoto čtivého, poutavého a velmi dojemného příběhu jistě rozvíří i Vaše emoce. Příběh sesterské lásky, která v jednu chvíli skončí tragédií, ale dostane pak druhou šanci. Přichází šok, touha po setkání, obavy, ale také vztek a nepochopení. Příběh je vyprávěn z pohledů obou sester, takže poznáme jejich pocity, touhy či osobní selhání. Každá z nich prozradí důvod svého současného života, ale také se podíváme do jejich dětství, a tím pádem i do odlišného vnímání okolního světa.

Jak jsem již naznačila, kniha Když jsme ještě věřily na mořské víly určitě nenechá nikoho zcela chladným. Je to opravdu velmi silný příběh, kdy s postupným poznáváním hlavních hrdinek každý doufá, že se jednou setkají, a budou mít šanci si vše vyříkat. Jenže ani to není tak jednoduché.

Nádherné prostředí, skvěle popsané postavy a hlavně poutavý příběh. Pokud máte rádi dojemné příběhy, tajemství a rodinná dramata, s touto knihou chybu neuděláte.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)


Když jsme ještě věřily na mořské víly Když jsme ještě věřily na mořské víly Barbara O'Neal (p)

Dvě sestry, oceán lží a hledání pravdy. Sestry Kit a Jossie byly jedno tělo a jedna duše. Vyrůstaly v idylickém prostředí prosluněné kalifornské pláže. Až do jednoho osudového léta. Cesty obou sester se rozešly a Josie před let... více


Komentáře (0)

Přidat komentář