Kniha o fantazii podle mých představ!

recenze

Mýtická Legenda o Ancary. I. díl, Zrození Vědmy (2024) 5 z 5 / Sv.Tristan
Mýtická Legenda o Ancary. I. díl, Zrození Vědmy

Kniha se velmi dobře čte a už při první kapitole zažijete ten pocit, že se cítíte, jako byste byli přímo v ději. Vše se vám objevuje přímo před očima a opravdu zažíváte to dobrodružství jako ty hrdinky uvnitř. Autor to má pěkně dělané, jde poznat, že myslí na své fantasy čtenáře opravdu hodně. V knize jsou také barevné ilustrace, po krajích takové lístky z lesa, které vás vtahují do děje ještě více a všiml jsem si, že jejich barva je podle toho, jestli je zrovna v příběhu den nebo noc, nebo třeba dějství ve snu. To jsem ještě neviděl v žádné knize.

Je pravda že je kniha opravdu dlouhá, ale je rozdělená na více dějství, které na sebe opravdu dokonale navazují. Také mimo hlavní příběh hrdinů jsou zde ti Temní a líbí se mi, že je zde ještě nějaká třetí strana, která je psána trochu jinou barvou písma a hned poznáte že mají svůj vlastní záměr. Je to takovej jejich vlastní příběh, který se zajímavě proplétá s tím hlavním, až je to někdy i vtipné, no to si musíte přečíst ať nic neřeknu dopředu. :D Jako fakt se u této knihy nasmějete.

Ale jsou zde i tajemství, zajímavá místa, hodně propracovaný svět i s mapou na tvrdých deskách zevnitř a další postavy a dějství. Je to opravdu dlouhý propracovaný příběh, kde vám ani nebude vadit že je tak dlouhý, je to skoro jako seriál. No uvidíme co bude ve druhém dílu, už se na něj těším, zvlášť když prolog už něco říká dopředu.

Ale doporučuji, jak píše sám autor, se k prologu vrátit klidně až budete v knize v půlce nebo i dál, opravdu v tom uvidíte více. Je to takové uvedení do toho světa fantazie, který bude fakt obrovský. Sám autor na svých oficiálních stránkách Ancary uvádí, že má už napsaných asi 6 dílů, tak to jsem zvědavý co vše se tam stane. Tato jednička je moc pěkná a takový úvod, začátek do všeho všeho. Klidně by mohla být i delší, čte se to fakt samo. Jako nudit se u toho fakt nebudete, ještě teď se některým situacím směju. :D Asi si ji přečtu ještě jednou.

Doporučuji!


Mýtická Legenda o Ancary. I. díl, Zrození Vědmy Mýtická Legenda o Ancary. I. díl, Zrození Vědmy Daniel Artuš Lorenc Fux (p)

Zde na začátku se probouzíme s první hrdinkou, budoucí vědmou Raybeam, někde hluboko v černém lese, pod tím největším svitem luny, jaký jsme mohli spatřit. Všude kolem je nebezpečná noc a temná magie, tady na opuštěné louce, jak u... více


Komentáře (0)

Přidat komentář